Angelina Topić najbolji mladi sportista Evrope

Srpska atletičarka Angelina Topić proglašena je za najbolju mladu sportistkinju Evrope za 2022. godinu u izboru Evropskih olimpijskih komiteta.

Izvor: B92
Podeli
Foto: OKS
Foto: OKS

Nagrada “Pjotr Nurovski” dodeljuje se svake godine počevši od 2010. i nazvana je po tragično preminulom predsedniku Olimpijskog komiteta Poljske.

Sedamnaestogodišnja Angelina je na poslednjem Svetskom prvenstvu za juniore u Kaliju osvojila bronzanu medalju sa skokom od 1,93 metara, na Evropskom prvenstvu za mlade u Jerusalimu osvojila je najsjajnije odličje, dok je na EP u Minhenu u seniroskoj konkurenciji bila treća.

Pored toga, Topićeva je ove godine nastupala i na Svetskom prvenstvu u dvorani u Beogradu gde je osvojila deveto mesto.

"Presrećna sam na osvojenoj nagradi koja će mi pomoći u daljoj karijeri i u svim daljim podvizima, i hvala svima što ste deo ove moje avanture," rekla je Angelina Topić.

U konkurenciji za prestižnu nagradu našle su se još tri sportiskinje i jedan sportista, a drugoplasirana je bila skakačica u vodu Andrea Spendolini Sirieiks (Velika Britanija). Na trećem mestu bio je plivač Filipo Bertoni (Italija, četvrta pozicija pripala je veslačici Sofiji Dalidu (Grčka), a peta gimnastičarki Dariji Atmanov (Izrael).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.