Mini-istraživanje: Kako Beograđani ocenjuju osobine kandidata

Info

Izvor: B92

Četvrtak, 16.09.2004.

12:28

Default images

Beograđani ocenjuju da su Nebojša Čović, kandidat Socijaldemokratske partije, Nenad Bogdanović, kandidat Demokratske stranke, i Zoran Drakulić, kandidat Demokratske stranke Srbije, najsposobniji kandidati za gradonačelnika Beograda, ali istraživanja pokazuju da će najveći broj stanovnika glavnog grada na izborima u nedelju glasati za Bogdanovića i kandidata Srpske radikalne stranke Aleksandra Vučića.

Prema istraživanju putem fokus-grupa, u kojem je učestovalo 100 Beograđana, stanovnici glavnog grada su procenjivali najvažnije osobine gradonačelnika i to kako vide devet kandidata za prvog čoveka Beograda prema tim karakteristikama.

Istraživači su ispitanicima ponudili određeni broj poželjnih osobina koje gradonačelnik treba da ima. Rezultati ankete pokazali su da su Čović, Bogdanović i Drakulić najsposobniji, Čovića i Bogdanovića izdvajaju kao najiskusnije, a po realnosti predizbornih obećanja prednjače Čović i Drakulić.

Anketa je pokazala i da od ponuđenih osam osobina koje gradonačelnik treba da ima Beograđani najviše cene sposobnost, poštenje, realnost, stručnost, doslednost, demokratičnost, odlučnost i kooperativnost.

Kada treba odlučivati uzimajući u obzir partijsku pripadnost i očekivanja, Beograđani se mahom odlučuju za Bogdanovića i Vučića.

 Upitani koliko su kandidati realni u predizbornim kampanjama i obećanjima, ispitanici su u najvećem broju slučajeva, 40 odsto, odgovorili da su nerealni, njih 25 odsto je imalo podeljeno mišljenje, rekavši da su kandidati i realni i nerealni, a za ostalih 35 odsto ispitanika kandidati su realni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: