Četvrtak, 30.11.2023.

12:57

Lista 10 najboljih novogodišnjih sajmova u Evropi FOTO

Britanski časopis Independent predstavio je listu najboljih evropskih božićnih sajmova.

Izvor: 24sata.hr

Lista 10 najboljih novogodišnjih sajmova u Evropi FOTO
Foto: S.Borisov/Shutterstock

Advent u Budimpešti
Glavni grad Mađarske nosi titulu najboljeg adventa. Grad, poznat po brojnim atrakcijama i lepotama, ima zanimljiv i izuzetan božićni program. Svake godine privlači brojne posetioce koji uživaju u bogatom muzičkom programu, razigranim događajima za decu i ukusnim mađarskim specijalitetima. Traje od 17, odnosno 24. novembra do 31. decembra.
Advent u Zagrebu

Advent u Zagrebu nalazi se na drugom mestu i počinje 2. decembra i traje do 7. januara. Po gradskim parkovima, ulicama i trgovima posetioce čekaju brojni atraktivni događaji. Mnoštvo delicija, muzičkih i kulturnih doživljaja obogatiće prazničnu ponudu grada.
Advent u Lilu

Šarmantni francuski grad Lil nudi divnu božićnu atmosferu. Pored brojnih znamenitosti grada, posetioci mogu uživati u širokom spektru hrane, pića i događaja. Advent u Lilu traje od 22. novembra do 31. decembra.
Advent u Berlinu

Berlinski advent nudi mnoštvo božićnih tržišta širom grada. Ako ne možete da izdvojite malo više vremena i za kratko vreme obiđete sve znamenitosti i atraktivne delove grada, možete uživati na najpopularnijim lokacijama u centru grada. Advent u Berlinu traje od 27. novembra do 7. januara.
Advent u Beču

Praznični sajmovi u Evropi imaju dugu tradiciju, a austrijski je mnogima omiljen, pa tako najpoznatiji, bečki, svake godine privuče brojne turiste koji žele da uživaju u čarima Božića na njegovim ulicama. Ne radi se o jednom sajmu, već o nekoliko širom grada. Najpopularniji sajam je u centru grada, ispred Gradske kuće. Advent u Beču počinje 10. novembra, a završava se 7. januara.
Advent u Brižu

Belgijski grad posebno oduševljava ljubitelje bogate istorije i kulture. Smatra se jednim od najlepših evropskih gradova, nalazi se na Uneskovoj listi svetske baštine. Romantično mesto ima odličnu gastronomsku ponudu, šetališta i prelepu arhitekturu. Sajam se održava na različitim lokacijama, a traje od 24. novembra do 7. januara.

Advent u Kopenhagenu

Božić u glavnom gradu Danske krasi bajkovita atmosfera i bogata ponuda tokom praznika. Najpoznatiji sajam se nalazi na trgu Kongens Nitorv, gde se može naći širok asortiman proizvoda, danskih rukotvorina, ukrasa, kolača i specijaliteta. Advent traje od 17. novembra do 31. decembra.

Advent u Bazelu

Advent u Bazelu nosi i titulu jednog od najlepših prazničnih vašara. Počinje 23. novembra i traje do 23. decembra. Posetioci mogu da uživaju u kuvanom vinu, šetnji sa pingvinima, najboljoj šolji tople čokolade iz najstarije poslastičarnice u gradu otvorene 1870. godine, raznim suvenirima, fondiju od sira i obilasku grada.

Advent u Strazburu

Božićna pijaca u Strazburu jedna je od najpoznatijih u Evropi i svake godine privlači stotine hiljada posetilaca iz celog sveta. Grad u ovom periodu poprima posebnu prazničnu čaroliju. jer su postavljene tezge na kojima možete pronaći razne đakonije, ukrase, rukotvorine i još mnogo toga. Ove godine vašar se održava od 24. novembra do 24. decembra.

Advent u Birmingemu


Božićno tržište u Birmingemu opisuje se kao poseban doživljaj. Mnogobrojni Britanci i brojni turisti raduju se prazničnom raspoloženju kako bi mogli da uživaju u hrani i piću koji se nude na stotinama tezgi širom grada. Traje od 2. novembra do 24. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: