Izvor: B92

Dobra zimska sezona, ali teška zbog nepredvidive situacije sa koronavirusom, visokih cena energenata i inflacije koja umanjuje profit, navode u velikim bugarskim skijalištima.

Skijališta u Banskom i Pamporovu biće zatvorena 10. aprila, kraj sezone na Vitoši se očekuje 15. aprila, zatvaranje Maljovice biće 17. aprila, ali će objekti raditi vikendom i u Borovcu do kraja aprila.

Na svim skijalištima posetioci su uživali u velikoj količini snega, ali je na Vitoši tokom cele zimske sezone problem stvarao vetar, koji je periodično zaustavljao ski-usluge.

Masovno otkazivanje rezervacija u popularnom skijalištu; "Blizu smo dešavanja"

"Imali smo preko 90 odsto turista uglavnom iz Bugarske", poručuju iz Maljovice.

Prema rečima Malina Bistrina iz Banskog, "osim Bugara, koji su naši najjači turisti, dolazili su i turisti iz Izraela, Velike Britanije, manje turskih gostiju, iz balkanskih zemalja, ali su se, nažalost, Rusi povukli sredinom sezone, krajem februara"

Blagovesta Tomova iz Unije hotelijera Borovec je zadovoljna: "Vratili su se gosti iz Velike Britanije. Imali smo goste iz Severne Makedonije, Srbije, Grčke, Kosova i, naravno, mnogo gostiju iz Bugarske.”

Marijan Beljakov iz Pamporova otkriva: "Svi čarter programi koje smo imali od prošle godine su nastavljeni, a pokazalo se i da je u sadašnjoj situaciji interesovanje za ski usluge mnogo veće od očekivanog, iako nije bilo velikih broj unapred rezervisanih prijava za skijaške noći."

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.