Foto: bhcvn/Shutterstock
Foto: bhcvn/Shutterstock

Ovaj grad iz komšiluka četvrti je na top-listi svetskih mesta koje bi trebalo posetiti VIDEO

Podeli

Mostar je četvrti od deset najboljih gradova na svetu koje treba posjetiti 2024. godine, prema Loneli Planet, australskom izdavaču turističkih vodiča, objavljenom na X World of Statistics.

Na listi deset najboljih gradova prvo mesto zauzima kenijski Najrobi, na drugom je francuski glavni grad Pariz, koji će biti domaćin Olimpijskih igara 2024. godine, dok je na trećem kanadski Montreal.

Mostar je odmah iza njih na četvrtom mestu kao najveći grad u Hercegovini i poznata turistička destinacija koju posećuju gosti iz celog sveta.

"Mostar je najveći hercegovački grad, sa malim, ali potpuno šarmantnim starim gradskim jezgrom. U sumrak nad žuborećim potocima blistaju svetla brojnih mlinskih restorana, uski Kujundžiluk radosno vrvi od prodavača sitnica, a između njih najpoznatiji most na Balkanu formira veličanstveni kameni luk između srednjovekovne kule“, napisao je Loneli Planet o Mostaru.

Peto mesto među najboljim svetskim gradovima koje treba posetiti tokom naredne godine je američka Filadelfija, a šesto brazilski Manaus, dok je na sedmom mestu indonežanski grad Džakarta, a na osmom prestonica Češke, Prag.

Prema istoj listi, Izmir, najveći turski grad na obali Egejskog mora, nalazi se na devetom mestu, dok je Kanzas Siti, najveći grad američke države Misuri, na desetom mestu.

Loneli Planet anketira više od 200 stručnjaka koji predviđaju najiščekivanija mesta i doživljaje putovanja u narednoj godini“, navodi World of Statistic, koji je objavio svoju listu najboljih gradova na svetu koje treba posetiti 2024.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5354 idi na stranu