Sreda, 06.12.2023.

14:47

Ovaj advent želi da poseti ceo svet: Najsavršenije je mesto za praznike VIDEO

Na listi deset najpopularnijih gradova za proslavu Božića, najviše ih je u Evropi. Jedini izuzetak su Njujork na trećem mestu, koji deli sa Parizom, i Tokio u Japanu na sedmom mestu.

Izvor: pun kufer

Ovaj advent želi da poseti ceo svet: Najsavršenije je mesto za praznike VIDEO
Foto: GMars/Shutterstock

Koristeći podatke društvenih medija i rezultate Guglove pretrage, Cloudvards.net je napravio zanimljivu listu najpopularnijih božićnih destinacija širom sveta.

Pretraga ovog veb-sajta za pregled softvera i alata za privatnost pokazala je da većina ljudi iz celog sveta sanja i planira da dođe u London. Glavni grad Velike Britanije je na vrhu liste želja u dvadesetak zemalja, uključujući Španiju, Holandiju, Kanadu i Australiju.

Najčešće korišćene ključne reči su „Božić u Londonu“ i „stvari koje treba uraditi u Londonu za Božić“.

Beč u Austriji je drugi najpopularniji grad za Božić, posebno u Italiji, Nemačkoj i Sjedinjenim Državama.

Na listi deset najpopularnijih gradova za proslavu Božića, najviše ih je u Evropi. Jedini izuzetak su Njujork na trećem mestu, koji deli sa Parizom, i Tokio u Japanu na sedmom mestu, koje deli sa Berlinom, Minhenom i Nirnbergom u Nemačkoj, Amsterdamom u Holandiji, Kopenhagenom u Danskoj i Strazburom u Francuskoj.

Analiza Cloudvards.neta pokazala je da Evropljani tokom Božića najčešće ostaju na kontinentu. Ako putuju, idu u susedne zemlje, uglavnom u gradove Beč i Budimpeštu.

Za Britance Prag je savršeno mesto za božićni raspust, a za Francuze Brisel. Portugalci vole Pariz, a Austrijanci Nirnberg.

Nasuprot tome, mnogi kanadski, američki i australijski putnici rado putuju daleko od kuće za idealan božićni raspust, pokazuju podaci.

Najpopularniji gradovi za proslavu Božića prema analizi Cloudvards.neta:

1. London, Ujedinjeno Kraljevstvo
2. Beč, Austrija
3. Njujork, SAD
3. Pariz, Francuska
4. Budimpešta, Mađarska
5. Madrid, Španija
5. Prag, Češka Republika
6. Brisel, Belgija
7. Tokio, Japan
7. Belin, Nemačka
7. Minhen, Nemačka
7. Nirnberg, Nemačka
7. Amsterdam, Holandija
7. Kopenhagen, Danska
7. Strazbur, Francuska

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: