Petak, 01.12.2023.

15:24

Globalni turizam se vraća na staro

Globalni turizam je na putu oporavka i sledeće godine će se vratiti na nivo iz 2019. godine pre pandemije virusa korona, saopštiila je Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO).

Izvor: Tanjug

Globalni turizam se vraća na staro
Foto: Profimedia

Prema podacima ove organizacije, između januara i septembra ove godine je zabeleženo oko 975 miliona međunarodnih turističkih putovanja, što predstavlja porast za 38 odsto u odnosu na isti period 2022. godine. Svetske destinacije je u trećem kvartalu posetilo za 22 odsto više turista nego u lanjskom trećem tromesečju, a broj međunarodnih turističkih dolazaka je dostigao 91 odsto nivoa iz 2019. godine, navodi se na sajtu UNWTO.

Broj međunarodnih turističkih poseta između januara i septembra je dostigao 87 odsto nivoa iz 2019. godine, a pretpostavlja se da će dostići i 90 odsto tog nivoa do kraja tekuće godine.

Evropu je za prvih devet meseci tekuće godine posetilo 550 miliona stranih turista, a veliko interesovanje za ovu destinaciju su pokazali pre svega turisti iz SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: