Foto: Shutterstock/Georgios Tsichlis
Foto: Shutterstock/Georgios Tsichlis

Ova zemlja u regionu najbolja je za penzionerski život VIDEO

Podeli

Na osnovu istraživanja kompanije "Blacktower", najbolji izbor za život penzionera je Evropa. Među 37 rangiranih zemalja, Slovenija je bila na samom vrhu liste. Srbija je na skromnom 32. mestu

Prema rezultatima istraživanja koje je sprovela kompanija "Blacktower", Slovenija se nalazi na odličnom trećem mestu na listi najboljih evropskih zemalja za ugodnu, mirnu i ispunjenu starost.

Ovaj rezultat je očekivan, imajući u vidu otvorene granice, nivo blagostanja i opšti način života u Sloveniji. Zbog lepote prirode, blizine i pristupačnosti, kao i prepoznatljive kulture, ova zemlja je čest izbor i savršena destinacija za sve vrste odmora.

Srbija je na 32. mestu, sa prosečnom ocenom 2,26. Među zemljama regiona na listi su Hrvatska koja je na 18. mestu, Bosna i Hercegovina na 28. i Crna Gora na 33. mestu.

"Blacktower" rangira zemlje na osnovu nekoliko kategorija. To su stopa kriminala, standard građana, broj starijih građana od 65 godina i cena nekretnina. Takođe se rangira i očekivanje građana, koliko oni očekuju da će, u uslovima koje im zemlja obezbediti, živeti dugo u penziji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5332 idi na stranu