Izvor: B92

Zbog trenutne situacije u Ukrajini, u bugarskom skijalištu Bansko sve je veći broj otkazanih rezervacija.

Turistički eksperti smatraju da će broj otkazanih odmora nastaviti da raste, kako za kraj zimske tako i za početak letnje sezone.

450 dinara čaj, isto toliko ceđena pomorandža - turisti: "Mi to ne moramo da platimo, ali..."

"Trenutno je u Banskom najviše turista iz Velike Britanije i Izraela, ima ih i iz Rusije, Rumunije, Moldavije. Vojni sukob će sigurno imati negativan uticaj na turizam sada i u budućnosti. Pretpostavljam da će se otkazivanje nastaviti, pogotovo iz Rusije i Moldavije", rekao je menadžer jednog hotela u Banskom za BNT.

Povoljne cene ski-karata privukle turiste – hotelski kapaciteti skoro popunjeni

"S obzirom na to da su letovi obustavljeni i da je situacija izuzetno teška i nepredvidiva, mislim da će 100 odsto svega od sada biti otkazano. Rat nije dobar ni za koga, rat ne donosi uspeh turizmu. Bugarska je veoma blizu akcija i dešavanja i izuzetno smo zabrinuti, posebno zbog letnjeg turizma, jer tamo gde nema stranih turista, stranac stranci verovatno sebi neće dozvoliti da se odmara na obali Crnog mora ili u planinama", rekao je Malin Bistrin, predsednik Unije turističkog biznisa u Banskom.

U ski-objekte bez zelenog sertifikata

U kontekstu komplikovane međunarodne situacije, hotelijeri očekuju blagi porast broja bugarskih turista.

"Naša pažnja je već usmerena na domaće turiste", rekao je on.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.