Izvor: B92

U Srbiji je u julu 2020. godine, u odnosu na jul 2019. godine, broj dolazaka turista manji za 50,5 odsto. Ipak, povećano interesovanje domaćih turista za letovanje u Srbiji smanjilo je pad turističkog prometa.

Broj noćenja domaćih turista manji je za 3,2 odsto, dok je broj noćenja stranih turista manji za 85,3 odsto.

Domaći turisti su ostvarili 670.189 noćenja u julu, što je za 3,2% manje nego u istom mesecu prošle godine. Iz Turističke organizacije Srbije podsećaju da je u junu taj procenat bio – 17%, a mesec dana ranije čak -76%.

Broj noćenja stranih turista i dalje je na izuzetno niskom nivou, u julu su ostvarili 67.209 noćenja, što je za 85,3% manje nego u julu prošle godine.

Domaći turisti su, na osnovu ostvarenih noćenja, u julu najviše bili zainteresovani za banjska i planinska mesta – Vrnjačku banju, Sokobanju, Zlatibor, Taru, Kopaonik, Divčibare. Domaći gosti su pokazali veliko interesovanje i za banje Gornja Trepča, Vrdnik, kao i za Staru planinu.

Iz TOS podsećaju da treba biti odgovoran i pridržavati se svih epidemioloških mera radi zaštite i sprečavanja širenja virusa kovid 19.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.