Izvor: Tanjug

Japan, u cilju promocije turizma posle nuklearne katastrofe u martu, namerava da sledeće godine privuče strane turiste besplatnim letovima, piše dnevnik "Jomiuri Šimbun".

Prema pisanju lista, potencijalni turisti treba da upute zahtev nadležnom japanskom turističkom savezu regiona koji nameravaju da posete.Ta ustanova će potom izabrati putnike, od kojih se očekuje da po okončanju putovanja napišu izveštaj o iskustvima, koja će biti objavljena na internetu.

List ukazuje da je reč o 10.000 besplatnih letova. Turistički savez Japana očekuje pozitivan odjek ove akcije, koja ima za cilj da se smanji strah stranaca od posete Japanu.

Turisti koji dobiju besplatne letove moraće, međutim, sami da snose troškove boravka. Planirano je da ovaj program počne u aprilu 2012. godine, a o finansiranju još uvek se vode pregovori.

Posle nuklearne katastrofe u Fukušimi opao je broj turističkih poseta Japanu, u poređenju sa prošlom godinom, za čak više od 50 odsto. U junu i julu je broj turista iznosio svega 36 odsto broja poseta od istog perioda prošle godine, a u avgustu je pao na 32 odsto.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.