Konačno: Uvode se direktni letovi za Kuvajt

Kuvajtski avio-prevoznik Jazeera Airways započeće novu liniju između Kuvajta i Beograda.

Izvor: B92, exyuaviation.com

Ponedeljak, 30.01.2023.

17:50

Konačno: Uvode se direktni letovi za Kuvajt
Foto: Jag_cz/Shutterstock

Jazeera će početi sa radom 17. juna, a letovi će saobraćati svakog utorka i petka, sa polaskom iz Kuvajta, i svake srede i subote sa polaskom iz Beograda. Letove će obavljati avion Erbas A320 sa jednom kabinom, kapaciteta do 168 putnika. Karte su već u prodaji preko veb-stranice avio-kompanije.

Kuvajt je bio najprometnija neopslužena ruta Beograda na Bliskom istoku do izbijanja pandemije koronavirusa. Državljanima Srbije potrebna je viza za ulazak u Kuvajt, koja se izdaje po dolasku na međunarodni aerodrom u Kuvajtu. S druge strane, građanima Kuvajta nije potrebna viza za ulazak u Srbiju.

Jazeera Airways je druga najveća avio-kompanija u Kuvajtu i najveći privatni prevoznik u zemlji. Ima status druge kuvajtske nacionalne avio-kompanije. Opslužuje više od pedeset destinacija širom Bliskog istoka, centralne i južne Azije i Evrope, upravljajući flotom aviona Airbus A320 i A320neo. U junu 2018. godine, Jazeera je bila prva avio-kompanija na Bliskom istoku koja je uvela A320neo u upotrebu.

Jazeera Airwazs poseduje i upravlja sopstvenim terminalom (Terminal 5) na međunarodnom aerodromu u Kuvajtu koji obezbeđuje poboljšano iskustvo putnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: