Crnogorci zadovoljni: Rekord za rekordom i ponovo Srbi

Skijališta u Kolašinu posetilo oko 6.000 turista.

Izvor: Turistièki žurnal

Petak, 27.01.2023.

14:35

Crnogorci zadovoljni: Rekord za rekordom i ponovo Srbi
Foto: Profimedia

Skijališta u Kolašinu je prethodnog vikenda, kada je i zvanično je počela skijaška sezona u Crnoj Gori, posetilo oko šest hiljada turista, od čega oko dve hiljade skijaša, rekla je portparolka Nacionalne turističke organizacije (NTO) Milena Vujović.Vujović je, u emisiji Takulin na Gradskoj televiziji rekla da su to nezvanični podaci.

"Posle nekog perioda imaćemo i zvanične podatke i prihode pa ćemo videti efekte ovog prvog dela sezone"poručila je Vujović.
Ona je rekla da je tokom novogodišnjih praznika na severu bila dobra posećenost, a da je, prema podacima Ski centra u Kolašinu, taj grad ugostio oko tri hiljade posetilaca, prenosi portal Gradski.me.

"Sigurna sam da je trud lokalnih turističkih organizacija (TO), dobri programi i manifestacije obezbedio tako dobru posećenosti. Imajući u vidu da nije bilo snega to su zaista dobri podaci", saopštila je Vujović.
Prema njenim rečima, oni su to nadomestili nekim drugim aktivnostima, manifestacijama, a sredinom januara organizovan je Kolašin Winter Art tokom kojeg su nastupili najbolji gitaristi.
"Strahovali smo da će doći do otkazivanja rezervacija ali vremenski uslovi su nam išli na ruku krajem meseca i iskreno se nadam da će se situacija nastaviti i da ćemo imati dužu zimsku sezonu kada možemo nadomestiti eventuane gubitke", rekla je Vujović. Ona je kazala da im na ruku idu i đački odmori i raspust tokom februara u regionu odakle očekuje veći broj turista u februaru. Kako je saopštila, zimska turistička sezona je počela odlično i najveće zasluge idu programima tokom novogodišnjih praznika.Prema rečima Vujović, svi su se uželeli dobrog organizovanog dočeka Nove godine nakon dve godine korona pandemije.

"Sigurna sam da nam je to išlo na ruku i da su svi željno iščekivali da saznaju koji će izvođači nastupiti. Imena poput Zdravka Čolića, Dina Merlina, Željka Bebeka, Van Goga osigurali su dobru posećenost", smatra Vujović.

Ona je kazala da, prema podacima koje lokalne TO dostavljaju NTO svakog četvrtka u Crnoj Gori je 30. decembra boravilo oko 24.000 turista.
Kako je dodala, to je za 122% više u odnosu na isti period prošle godine, a duplo više u odnosu na isti period rekordne 2019. godine.
Ona je rekla da je najveći broj turista iz regiona Srbije, Bosne i Hercegovine, ali i Albanije, Kosova i Makedonije.

"Kada je reč o drugim inostranim tržištima moram spomenuti Tursku, Veliku Britaniju i Nemačku, a za zimsku turističku ponudu Crne Gore veliko interesovanje postoji i iz Skandinavskih i Baltičkih zemalja, te Češke i Poljske"naglasila je Vujović.
Ona je kazala da je Crna Gora sve više prepoznata kao celogodišnja destinacija, dodajući da gosti iz regiona čine najveći broj turista dokaz je da smo konkurentni ski centrima u regionu. Ona je podsetila da je NTO u saradnji sa TO Podgorice, Privrednom komorom i skijalištima Crne Gore organzovala besplatan prevoz od Podgorice do skijališta Ski centra Kolašin 1600 za sve zainteresovane građane i turiste. Kako je kazala, kreće se utorkom i četvrtkom od hotela Podgorica do ski centra Kolašin 1600. "Zainteresovani se mogu javiti na broj telefona 020 667 535, a maloletnici moraju imati pratnju. Interesovanje je veliko. Danas su bila zauzeta sva mesta i imamo najave za četvrtak" kazala je Vujović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: