Bajkovita grčka plaža do koje možete isključivo brodom FOTO/VIDEO

Skijatos je sve popularnije ostrvo, kako za grčke tako i za strane turiste i spada u jedno od najlepših ostrva u Grčkoj zbog svojih borovih šuma i neverovatnih plaža.

Izvor: B92

Subota, 20.08.2022.

10:51

Bajkovita grčka plaža do koje možete isključivo brodom FOTO/VIDEO
Foto: Shutterstock/Cara-Foto

Jedna od svakako najlepših plaža uz Koukounaries jeste Lalaria koja iz godine u godinu beleži sve više posetilaca.

Težak pristup plaži i potencijalne gužve turisti zanemaruju, jer znaju da je ono što će ih ovde dočekati vredno truda.

Kao i svuda u Grčkoj, sezona na Lalariji je od maja do oktobra, a ako želite malo mirnije okruženje i manju gužvu, odlučite se da je posetite u junu, a ne zaboravite da je more ovde neverovatno i u septembru.

Ni Krit, ni Rodos: Jedno grčko ostrvo je veličanstveni plavi raj FOTO

"Nadrealno" lepa

Glavna karakteristika same plaže Lalarija jeste što pejzaž nimalo ne liči na ostatak Skijatosa, pa se često naziva "nadrealnim" bez preterivanja.

Zaboravite na zelenilo i borove koji sežu do plaže, Lalarija je divlja i uslovno rečeno "gola" plaža, sa impozantnom stenom koja izranja i stvara zaliv sa mirnim, plavim i čistim vodama.

Lalarija je poznata po kapiji "Tripia Petra", steni u obliku luka i lokaciji koja privlače ljude koji vole da rone. Legenda kaže da je ta kapija magična i da onaj ko plivajući prođe kroz kapiju dobija na poklon večnu mladost.

U blizini se nalaze i veličanstvena Plava i Crna pećina.

Prelepa, ali opasna: Grčka plaža koja je umalo koštala života dvojicu makedonskih turista VIDEO

Jedna stvar strogo zabranjena

Samo ime Lalarija dolazi iz dijalekta sa Skijatosa i opisuje bele, savršeno okrugle kamenčiće koje možete da fotografišete ili da im se divite, ali nikako ne smete da ih ponesete kući za uspomenu, jer je strogo zabranjeno i možete da budete kažnjeni.

Do ove plaže može da se stigne isključivo morskim putem odnosno brodom.

Ipak, pre nego što je posetite i proverite vremenske prilike, jer zbog vetrova i velikih talasa, brodovi nekada uopšte ni ne idu do ove plaže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: