Na pola puta do mora – omiljeno odmorište srpskih turista

Prva opština koja turiste iz Crne Gore sačeka na ulasku u Srbiju je Prijepolje. Tursitički uposlenici iz Prijepolja, najavili su letnju sezonu u Podgorici i predstavili Crnorcima sve lepote ovog kraja.

Izvor: B92

Nedelja, 10.07.2022.

14:00

Na pola puta do mora – omiljeno odmorište srpskih turista
Foto: Rina

Prema rečima direktorice Turističke organizacije Dragane Varaklić, grad na Limu se nalazi na pola puta od primorja do Beograda, i idealno mesto je za predah turista i odmor. "Turisti mogu obići neke od znamenitosti našeg kraja, pre svega manastir Mileševu, srednjovekovni grad Mileševac i džamiju u Hisardžiku, ispod koje se nalaze i isposnice Svetog Save. Osveženje u letnjim danima ljubitelji prirode mogu pronaći na Sopotnickim vodopadima, zatim u Kamenoj gori i Jabuci", kazala je pred brojnim crnogorskim medijima Varaklić.
Foto: Rina
Ona je istakla da planina Jadovnik obiluje zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama i pozvala turiste da je posete, kao i prijepoljski Muzej gde se nalazi stalna postavka Vlada Divca. Inače, turistička ponuda Prijepolja predstavljena je u okviru regije Zapadna Srbija, koja vrši promociju ovog kraja u Podgorici, Budvi i Herceg Novom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: