Bez ikakvih ograničenja: Još jedna evropska zemlja otvorena za srpske turiste

Belgija je danas ukinula zabranu ulaska u zemlju za putnike iz trećih zemalja koji nisu imali suštinski razlog za putovanje, a koja je bila uvedena tokom pandemije da bi se sprečilo širenje koronavirusa.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.05.2022.

13:15

Bez ikakvih ograničenja: Još jedna evropska zemlja otvorena za srpske turiste
Foto: Shutterstock/Felix Lipov

Putnicima iz zemalja van EU, uključujući i Srbiju, za ulazak u Belgiju više neće biti potreban dokaz o razlogu putovanja, niti će se od njih tražiti sertifikati o vakcinaciji, odnosno popunjavanje formulara za lociranje putnika.

Nošenje zaštitnih maski u Belgiji od danas ostaje obavezno samo u bolnicama, ordinacijama i apotekama, a ukida se i u javnom prevozu.

Istovremeno belgijske vlasti su odlučile da od danas deaktiviraju nacionalni ”korona-barometar” koji je pratio razvoj epidemiološke situacije u zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: