Generalka na Zlatiboru, čuvenom jezeru ispraznili vodu, planina ostala bez simbola

Jedan od najprepoznatljivijih simbola srpske planine, jezero na Zlatiboru, prethodnih dana ponovo je ispražnjeno i oprano, a zatim će biti nastavljeni radovi na njegovom uređenju.

Izvor: RINA

Ponedeljak, 09.05.2022.

17:23

Generalka na Zlatiboru, čuvenom jezeru ispraznili vodu, planina ostala bez simbola
Foto:RINA/Privatana arhiva

"Uskoro će ga krasiti fontana sa vodoskocima visine do 25 metara, svetlosnim i zvučnim efektima i mogućnostima projekcije filmova na ekranu od vodene prašine. Ova svojevrsna atrakcija zasigurno će privući pažnju kako meštana tako i posetilaca, te sa nestrpljenjem očekujemo njeno puštanje u funciju", kažu u KJP Zlatibor.

Velika rekonstrukcija jezera na Kraljevom trgu obavljena je pre dve godine kada je izgrađen optočni kanal koji sada sprečava dotok prljave vode u jezero kad su velike kiše.

Ovo jezero omiljeno je mesto brojnih turista i većina svoju posetu na Zlatiboru ovekoveči upravo fotgrafijama pored njega. Sada će za to biti uskraćeni, ali ne samo za to kad je poseta ovoj planini u pitanju. Dok je manji broj gostiju, u periodu od 09. maja do 20. juna, neće raditi ni najveća turistilka atrakcija Gold Gondola.

Ugrađuje se još 18 kabina, a na taj način biće smanjene gužve jer broj onih koji žele da se provozaju od centra Zlatibora do vrha Tornika iz sezone u sezonu sve je veći.

"Kako bi planirani radovi minimalno uticali na naše poslovanje odlučili smo se za period između prvomajskih praznika i kraja juna. Nadamo se da će sve teći po planu i da ćemo spremno dočekati početak letnje sezone", kaže Bojana Božanić direktorka Gold Gondole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: