Priroda, zelenilo i mir: Romantična nemačka Venecija VIDEO

Duž ovog dela reke nalazi se jedna potpuno neverovatna i neispričana priča o skrivenoj i bajkovitoj šumi koja sve posetioce iznenadi na najlepši način Sprivald je selo smešteno u srcu prirode koju je oblikovala jedna reka, zbog čega se često kaže da je Spri verovatno i najlepša šuma Nemačke. Posebno je interesantna činjenica da će vas vožnja čamcem po reci u potpunosti iznenaditi, jer se tiho plovi kroz neverovatno lepe krajolike.

Izvor: B92

Utorak, 18.01.2022.

10:43

Priroda, zelenilo i mir: Romantična nemačka Venecija VIDEO
Foto: Profimedia

Ovaj prirodni raj se nalazi na oko sat vremena vožnje automobilom južno od Berlina, i njega definiše rezervat biosfere u kom živi skoro 20.000 biljnih vrsta. Delta reke Spri, koja i ukrašava ovaj biser prirode, prostire se i širi preko brojnih močvara i meandara, a tok reke se deli na brojne manje kanale.

Ovde su glavni sadržaji isključivo priroda, zelenilo i mir, dok tradicionalne drvene kuće i drveni mostovi ne remete sklad koji ovde vlada. Ovde nema automobila, vrlo često su i satovi manje bitni.

Ovde se dolazi na pravi odmor, i toga se svi strogo pridržavaju.

Za avanturiste tu su brojni kampovi gde se mogu postaviti šatori a za one koji žele veći komfor, tu su brojne tradicionalne kuće s apartmanima za odmor. U letnjim mesecima postoje brojni festivali na kojima se meštani okupljaju kako bi se veselili, pa sadržaja za turiste i u tom smislu ima zaista puno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: