Gužva na gondoli na Zlatiboru – 100.000 putnika

Čajetina - Letnja sezona na Zlatiboru uveliko traje, a Turistička organizacija Zlatibor spremno dočekuje mnogobrojne posetioce iz Srbije i regiona.

Izvor: RINA

Četvrtak, 22.07.2021.

14:21

Gužva na gondoli na Zlatiboru – 100.000 putnika
Foto:RINA/Privatna arhiva

Direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović ističe da je Zlatibor svojim gostima pripremio puno novih sadržaja, što uz već postojeću bogatu turističku ponudu garantuje turistima ispunjen i sadržajan odmor.

"Očekujemo da će ova letnja sezona na Zlatiboru biti rekordna i posebna po mnogo čemu. Na destinaciji i ovog leta očekujemo veliki broj gostiju iz Srbije, ali i iz zemalja regiona: BIH, Crne Gore, Makedonije, koji su tradicionalno jedni od najbrojnijih na Zlatiboru i uvek rado viđeni ", kaže Živanović.

Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor pripremili su sadržajan i bogat program na čak tri lokacije: Kraljevom trgu, u porti hrama Preobraženja Gospodnjeg i u Kulturnom centru Zlatibor, gde će gotovo svake večeri biti organizovan program u kome će uživati sve generacije.

“Interesovanje za koncerte i program '"Zlatiborskog kulturnog leta'" je zaista veliko. Ljudi su se poželeli druženja i dobrog provoda. Naši gosti su navikli da na Zlatiboru leto obiluje dobrim koncertima i zanimljivim manifestacijama, pa su opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor odlučili da ovog leta pripreme sadržajan i bogat program dešavanja.

Kao i prethodnih godina, posetioce Zlatibora obradovaćemo sa nekoliko koncerata poznatih muzičkih imena. Ovog leta to su Vlado Georgiev, Marija Šerifović, Dejan Petrović, Simfonijski orkestar RTS-a, najavljuje Živanović.

''Gold gondola'' je za svega šest meseci rada prevezla 110.000 putnika i u velikoj meri doprinela je unapređenju turističke ponude ali i privukla brojne invsetitore na zlatnu planinu.

''Gold gondola'' je ponos opštine Čajetina. Kapitalna investicija u koju je opština uložila velika sredstva, nesebičan trud i ogroman napor kako bi naši gosti mogli da uživaju u nesvakidašnjem doživljaju i neponovljivom iskustvu.

Gondola je postavila temelje razvoja novog Zlatibora. Za nas je ''Gold gondola'' mnogo više od turističke atrakcije. Ona je prozor u svet, pokretač razvoja celog regiona, magnet za nove investicije i temelj razvoja modernog Zlatibora“, zaključuje direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: