Foto: RINA
Foto: RINA

Velika olakšica za turiste: Najveća turistička atrakcija na Zlatiboru pomera sve granice

Podeli

Najduža panoramska gondola na svetu, uveliko se priprema za predstojeću zimsku sezonu u kojoj će ljubitelje zlatiborskih pejzaža sačekati u znatno komfornijim uslovima. U toku je postavljanje noseće konstrukcije nadstrešnice na početnoj stanici koja će svim turistima pružiti komforniji ambijent.

"Naizgled veoma atraktivna građevina, nadstrešnica visine 11,5 metara i dužine 32 metra, krasiće početnu stanicu u kojoj će pored dela za prodaju karata, biti i prateći sadržaji, trogvinsko-ugostiteljski i pomoćni objekti. Projektom nadstrešnice se težilo ka očuvanju prirodnog ambijenta kako bi se što bolje iskoristile vizure u odnosu na teren i uklapili svi sadržaji u izgled buduće upravne zgrade Gold gondole. Izgled novog objekta upravne zgrade biće prilagođen planinskom ambijentu. Zidovi će biti obloženi masivnim kamenim plačama u kombinaciji sa pločama u drvodekor dezenu", rekla je Bojana Božanić, direktorka JP "Gold gondola Zlatibor".

Putnici će na jednom mestu moći da kupe karte i uđu u kabine u prostoru koji je potpuno zaštićen od vetra, snega i kiše, a zaposleni u JP "Gold gondola Zlatibor" će raditi u dosta prijatnijim uslovima.

Iako sama po sebi atraktivna i jedinstvena u regionu, Gold Gondola na Zlatiboru, i u narednom periodu nastaviće da pomera sve granice. Nakon što je ugrađeno još dvadeset kabina, planirano je i dodatno priširenje i to u vidu kraka prema Čigoti.

Početna stanica, u novom izgledu, biće puštena u rad do kraja godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 980 idi na stranu