Izvor: TOS

Vrnjačka Banja je jedno od najposećenijih turističkih destinacija u Srbiji već decenijama, a poslednjih godina se nalazi u top pet srpskih lokacija.Vremena se menjaju, turisti menjaju navike, ali Vrnjačka Banja kao mesto u kome treba provesti odmor ostaje jedno od najstabilnijih turističkih pravila.

Preporuka Turističke organizacije Srbije je da ni ovog proleća ne propustite Vrnjačku Banju.

Ova “kraljica banjskog turizma” kako je s razlogom zovu, traje, ali se i menja. Uvek na bolje. Nema sezone, godišnjeg doba, a da vam Banja ne ponudi novi sadržaj, atrakciju, avanturu.

Vrnjačku banju nazivaju i kraljicom kontinentalnog turizma Balkana, a turistički radnici kažu da u njoj sezona traje 365 dana.

Foto: Oksana Skendžiæ

Vrnjačka banja će vam ponuditi:

Izvor zdravlja za mnoge koji ovu destinaciju biranju zbog lekovite vode i dopunjene energije s kojom se iz Banje vraćaju.

Izvor relaksacije za sve više onih koji se za Vrnjačku Banju opredeljuju zbog luksuznih hotela, bogatog sadržaja velnes programa, idealnih paketa za opuštanje i odmor.

Foto: Ðorðe Petroviæ

Izvor adrenalina koji Banju biraju da bi je iznova istražili, osvojili i uživali u sportovima, i avanturama u prirodi.

Izvor stvaralačke energije za sve one koji u Banju, poput brojnih glumaca, književnika i drugih umetnika kroz istoriju, odlaze da bi dobili inspiraciju za nova dela.

Foto: Ðorðe Petroviæ

Izvor dobrog provoda za sve više mladih koji u Vrnjačku Banju odlazi na koncerte, manifestacije i druga okupljanja.

Što se tiče turističkih atrakcija i kulturno-istorijskih znamenitosti koje svi turisti obiđu kada se nađu u Vrnjačkoj banju, preporučujemo vam da obiđete rimski bunar Fons Romanus, koji je slučajno pronađen 1924. godine, Zavičajni muzej, zamak Belimarković u kojem je gost bio i sam kralj Aleksandar Obrenović, a onda i Hram rođenja presvete Bogorodice iz vremena Miloša Obrenovića ili neki od manastira koj se nalaze u okolini – Žiču, Studenicu, Stubal i Ljubostinju.

Foto: Slava Miciæ

Sigurni smo da nećete propustiti priliku da svoju ljubav „učvrstite“ na Mostu ljubavi, na kojem su se u periodu pre Prvog svetskog rata nalazili oficir Relja i učiteljica Nada ili da prošetate Banjskim parkom.

Vrnjačka Banja i ovog proleća nudi priliku da doživite nezaboravne uspomene. Iskoristite je!

Doživite Vrnjačku banju.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.