Poslednjih par godina, primetan je trend rasta popularnosti Tunisa kao destinacije za letnji odmor među turistima iz Srbije ali i regiona.

Ova severnoafrička zemlja privlači putnike iz više razloga, a jedan od najupečatljivijih svakako su povoljne cene koje nudi u poređenju sa tradicionalno popularnim destinacijama poput Egipta, Grčke, Crne Gore i Turske koje Srbi vrlo rado biraju.

U poslednje vreme svedoci smo velikih poskupljenja kada su u pitanju putovanja, a posebno kada govorimo o letnjim aranžmanima. Ekonomičnost putovanja u Tunis je često ključni faktor koji privlači srpske turiste. Troškovi smeštaja, hrane i lokalnog transporta su znatno niži, što Tunis čini privlačnim izborom za one koji žele da iskuse nešto novo i egzotično, a da pritom ne opterete previše svoj budžet.

Paket aranžmani koji uključuju avionski prevoz i "all inclusive" smeštaj mogu biti značajno jeftiniji u odnosu na cene koje nude hoteli u popularnim turističkim mestima u Egiptu, Grčkoj ili Turskoj.

Shutterstock/Travel-Fr

Treba pomenuti da je i Tunis poskupeo ovde godine, pa je za jednu osobu u sklopu "all inclusive" aranžmana potrebno izdvojiti od 600 do 750 evra za 11 dana, cena varira u proseku od 100 do 200 evra, zavisno od toga da li se odlučite za hotel sa četiri ili pet zvezdica, što svakako nije toliko bitno za ovu zemlju, jer se kvalitet ne razlikuje previše.

Zemlja bogate istorije i kulture

Tunis nudi ne samo sunce i plaže, već i obilje istorijskih i kulturnih znamenitosti. Od drevnih ruševina Kartagine, preko veličanstvenih rimskih amfiteatara u El Djemu, do očaravajućih islamskih arhitektonskih dragulja u glavnom gradu Tunisu, ova zemlja je prava riznica istorije.

Svojim jedinstvenim spojem berberske, arapske, turske i francuske kulture, Tunis nudi autentično iskustvo koje je teško zaboraviti.

Za avanturiste i ljubitelje prirode, Tunis nudi raznovrsne pejzaže - od pustinjskih dina Sahare do plodnih mediteranskih obala. Pustolovine kao što su safari vožnje kroz pustinju, noćenje u beduinskim šatorima ili istraživanje oaza mogu biti nezaboravni deo svakog putovanja.

Tunis je poznat po svojoj gostoljubivosti i toplini lokalnog stanovništva, što putovanje čini još prijatnijim. Pored toga, iako su prethodnih godina postojale zabrinutosti u vezi sa sigurnošću, vlasti su uložile značajne napore u poboljšanje bezbednosnih uslova, što je rezultiralo porastom turističkog prometa i povratkom Tunisa na listu sigurnih turističkih destinacija.

Kakva su vaša iskustva sa putovanjem u Tunis? Napišite nam u komentarima.

loader

Podeli: