U trenutku kada strani mediji prikazuju Egipat kao navodno nesigurnu destinaciju zbog globalnih izazova, posebno s obzirom na situaciju u Gazi, turisti iz Srbije rado biraju ovu zemlju za letovanje.

Naime, kako su nam prethodno rekli iz Ambasade Egipta u Srbiji, potpuno je bezbedno putovati na ovu destinaciju. Srpske agencije potvrđuju da interesovanja za ovo popularno odredište ne samo da ne manjka već i raste. Da Srbi i sada rado biraju Egipat za svoj odmor potvrđuju i iz turističkih agencija.

Kako navode, broj rezervacija za putovanja u Egipat ne samo da nije smanjen, nego su zbog velikog interesovanja putnika neke agencije čak uvele dodatne čarter letove, posebno za predstojeće praznike, što ukazuje na neumoljiv optimizam putnika i agencija u pogledu ove destinacije.

"U ovom trenutku hoteli u Egiptu su prepuni – pre svega zbog katoličkih uskršnjih praznika – i to turistima iz Nemačke, Velike Britanije, Rumunije, Poljske i drugih zemalja Evrope i sveta. To govori u prilog tvrdnjama da je sve u najboljem redu, da ljudi ne treba da brinu i imaju strahove od ratnog stanja ili drugih razloga", rekli su za 92putovanja iz poznate turističke agencije Wayout.

Dodaju i da 10–11 aviona nedeljno iz Srbije leti za Egipat, što svakako govori o popularnosti ovog odredišta.

Agencije naglašavaju da kontinuirano prate uputstva i preporuke Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Ambasade Egipta u Beogradu, osiguravajući da sve rezervacije, letovi i smeštaj odgovaraju najvišim standardima bezbednosti.

"Kada govorimo o bezbednosti, mi pratimo uputstva koja daje naše Ministarstvo spoljnih poslova, kao i Ambasada Egipta u Beogradu i shodno tome i postupamo. U ovom trenutku niko nije poslao bilo kakvo upozorenje ili preporuku da je Egipat nebezbedna destinacija u koju ne treba putovati", izjavili su za 92putovanja iz turističke agencije Kontiki i dodali da Srbi uglavnom biraju Hurgadu.

"Uprkos geopolitičkim napetostima, srpski turisti, većinom se odlučujući za destinacije kao što je Hurgada, koja je udaljena skoro 700 km od bilo kakvih žarišta sukoba, dok letovališta poput Tabe ili Dahaba, koja se nalaze neposredno u blizini granice sa Izraelom, trpe velike gubitke kada je turizam u pitanju, ali u ovim letovalištima nema srpskih turista", zaključili su oni.

S druge strane, ima i onih koji biraju druge destinacije za ovogodišnje letovanje.

"Uporedno sa prethodnm godinama definitivno se oseća mali pad interesovanja, a mi nemamo saznanja da li su povezana sa ratnom situacijom. Svakako treba pratiti stanje na terenu. Razumemo putnike koji za svoj odmor ne žele nikakav rizik pa se odlučuju radije za Grčku ili Tursku", rekli su za 92putovanja iz agencije BalkanFun.

loader

Podeli: