Ponedeljak, 26.02.2024.

17:49

Zbog kupanja u ovoj reci, turisti mogu da završe u zatvoru i na godinu dana

Čuli smo za plivanje sa ajkulama i delfinima, ali ako ste žudeli za nečim drugačijim, postoji atrakcija koja se zove Kristalna reka, koja se nalazi na Floridi.

Izvor: Avaz.ba

Zbog kupanja u ovoj reci, turisti mogu da završe u zatvoru i na godinu dana
Foto: Shutterstock/Alex Couto

Izvori tople vode

Tamo je moguće plivati sa lamantinima, za koje je malo ko čuo. Kada temperatura vode padne, krda morskih krava kreću ovamo u potrazi za toplom vodom. Čitav kraj je pun toplih izvora, pa im je ovo kao odlazak u banju. Tada Kristalna reka postaje mesto gde čak i turisti mogu da se pridruže brčkanju i ronjenju u vodi uz neobično društvo.

Kristalna reka

Zato Kristalnu Reku nazivaju i svetskom prestonicom morskih krava (zvuči čudno, ali zaista jeste). Ovaj eko-turizam pozitivno se odrazio i na neke druge zemlje u kojima su se do nedavno lovili i ubijali lamanti radi hrane. Samo ako uznemiravate ove slatke životinje ovde, dobili biste kaznu od 100.000 dolara ili čak godinu dana zatvora

. Voda je mirna, okružena je puno zelenila i mir i tišina, tako da ovo nije adrenalinski doživljaj, već događaj koji će vas naterati da se odmorite i opustite. Lamantini su pitomi i mirni, i slatko je gledati ih kako samo lebde ispod površine vode.

Pozdrav kupačima

I oni rado dolaze da pozdrave kupače – mada to moraju da im prvo puste i da im ne remete mir. Možda izgledaju slatko, ali su po prirodi divlje životinje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: