Izvor: B92.net

Jedan Srbin je na svom putovanju u Mongoliju, upoznao trojicu lokalaca koji su svojevremeno studirali u zemljama bivše SFRJ i obožavaju naš jezik i kulturu.

Kako je izgledao njihov provod uz srpsku i mongolsku muziku on je predstavio u videu koji je objavio na Tik Toku.

"Verovale ili ne, u Mongoliji sam upoznao trojicu Mongola koji su tokom 80-ih studirali u Jugoslaviji. Jedan od njih u Beogradu, drugi u Sarajevu, treći u Zagrebu. Svi govore srpskohrvatski", započeo je priču muškarac koji se na Tik Toku predstavlja kao princiluminata dok se u pozadini čuju muškarci iz Mongolije kako sa merakom, iz sva glasa, pevaju pesmu Plavog orkestra "Bolje biti pijan nego star".

Tokom ove zabavne večeri svi zajedno su slušali i srpsku i mongolsku muziku. Padali su u sevdah od legendarne pesme Tozovca "Ti si me čekala". Svi su je znali od reči do reči. Muškarci iz Mongolije usput su prepričavali dogodovštine iz Juge - gde su živeli i šta su radil.

"Živeli su u Jugoslaviji tokom svojih najboljih godina, sve do njenog raspada. Pevali smo zajedno, odveli su nas na večeru, upoznali su nas sa našim ljudima iz Srbije i Hrvatske koji žive i rade ovde. Nakon večere smo, naravno, nastavili sa pevanjem, i cirkanjem doduše. Malo lokalne muzike, ali i malo i naše. Oni zajedno često prave žurke mongolsko-srpskog prijateljstva. I to je nešto najlepše što sam čuo danas", zaključio je naš lljubitelj putovanja.

Ovaj video naišao je na veliko oduševljenje brojnih sugrađana: "Vrh, divno je videti ovako nešto", "Koliko pozitivnih ljudi, svaka čast", "Ko bi rekao da ovo može da se desi, svet je mali", itd.

Podeli: