Tehnopolis 99: Džobsov san kao nova normalnost

Izvor: Aleksandar Miladinoviæ

Utorak, 23.06.2020.

10:30

Tehnopolis 99: Džobsov san kao nova normalnost
Da je Stiv Džobs živ, verovatno bi rekao - o tome vam pričam.

Apple je na ovogodišnjem WWDC-u okrenuo novu stranicu svoje istorije. Poslednji deo mozaika koji čini Džobsov Apple konačno je došao na svoje mesto, vizija kompjutera koji je Appleov od procesora do operativnog sistema postaje nova normalnost prelaskom Mekova na nove procesore, osmišljene u Kupertinu.

Klasični "one more thing" pokazao nam je novi macOS na Meku koji pogoni A12Z, procesor koji nam se predstavio u ovogodišnjem iPad Prou. Kako će izgledati budućnost Meka na ARM-u, kako su widgeti stigli među aplikacije na iOS-u, koliko je novih koraka iPad napravio ka tome da postane kompjuter, te šta ima novo u ostatku Appleovih OS-ova čućete u devedeset devetom Tehnopolisu koji smo snimili odmah pošto je uvodna reč WWDC-a 2020 završena.

Hvala na slušanju!

Pratite Tehnopolis podcast:
RSS
Apple Podcasts
Google Podcasts

Aleksandar Miladinović @alexmiladinovic
Ivan Jelić @escapetofreedom

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: