Ispravka: Viralna fotografija na kojoj su navodno Brižit i Emanuel Makron je lažna

Ljubavna priča francuskog predsednika Emanuela Makrona i dalje ne prestaje da intrigira javnost.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.03.2024.

17:57

Ispravka: Viralna fotografija na kojoj su navodno Brižit i Emanuel Makron je lažna
Foto: Profimedia

Mediji u regionu objavili su fotografiju na kojoj se navodno vide predsednik Francuske Emanuel Makron i njegova supruga Brižit.

Međutim, kako nam je na to ukazala internet stranica Raskrinkavanje, portal B92.net objavio je 4. marta 2024. godine tekst sa fotografijom koja je lažna.

Naime, fotografija sa društvene mreže X je zapravo montaža dva kadra iz dokumentarnog filma "Emmanuel Macron, la stratégie du météore" (Emanuel Makron, meteorska strategija), koji je emitovan 2016. godine na kanalu France 3.

Reč je zapravo o digitalnom spajanju dve odvojene crno-bele fotografije Brižit i Emanuela Makrona, što jasno upućuje na to da je fotografija lažna.

Ovom prilikom se izvinjavamo čitaocima na nemarnom propustu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: