Haos u komšiluku: "Zvao me tip iz Nemačke i rekao da je moja supruga njegova žena"

Da je bigamija kažnjiva i da je istovremeno biti u dve bračne zajednice protivno zakonu, uverila se 51-godišnja L.M.P. koja je osuđena na jednogodišnju uslovnu kaznu.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.03.2024.

13:33

Haos u komšiluku:
Foto: BearFotos/Shutterstock

Kako je jedan od njenih supruga naveo, a preneo Jutarnji.hr, saznanje da mu žena ima još jednog muža izgledalo je ovako.

"Živeli smo pre više od 30 godina u Bosni i dobili troje dece. Zbog rata smo izbegli u Hrvatsku, a kako smo decu htelida krstimo, venčali smo se 1999. godine. Ona je 2016. otišla u Nemačku da poseti našeg sina, da bi potom od ženinog brata saznao da je zapravo otišla da živi sa izvesnim Ž.M. u Dizeldorfu. U telefonskom razgovoru mi je priznala da je to istina. Nakon nekog vremena vratila se u Hrvatsku zbog zdravstvenih problema. Bila je operisana, a ja sam se o njoj brinuo i pazio je. Jedan dan je na našu kućnu adresu stigao paket na njeno ime. Otvorio sam ga i video dokumente na kojima je pisalo da ima drugo ime i da se udala za Ž.M. te da sada nosi i drugo prezime. Upitao sam je o čemu se radi da bi mi rekla da ju je Ž.M. nasamario i da je sve to laž", ispričao je A.S., prvi suprug optužene žene.

Godinu kasnije, otkriva dalje, njegova supruga je doslovno jedan dan samo nestala pa je od silne brige i neizvesnosti digao policiju na noge te prijavio njezin nestanak.

"Nakon nekoliko dana sam je dobio pa mi je rekla da se nalazi kod prijateljice u Varaždinu. Da bi me, po povratku kući, nazvao onaj njen Ž.M. rekavši da je moja žena njegova žena i da će sa svojom ekipom doći po nju. U oktobru 2017. L.M.P je opet otišla od kuće u nepoznato, a na kraju sam saznao da je opet otišla u Nemačku i to kod tog drugog čoveka za kog se udala u tajnosti", zaključio je ogorčeni prvi suprug optužene.

Jedno od njihove dece se prisetilo kako je njihova majka tokom 2015. intenzivno koristila internet do kasno u noć pa joj je otaczbog toga prigovarao.

Navedenim slučajem se bavio i veštak psihijatar dr Dušan Mamula koji je analizirajući medicinsku dokumentaciju optužene zaključio da je ista mogla shvatiti značenja svojih postupanja, da je mogla vladati svojom voljom, te da je bila uračunljiva i da je znala šta radi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: