Izrael ipak prihvata uslove?

Izrael menja tekst sporne pesme kojom će se predstavljati na ovogodišnjoj Evroviziji.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 03.03.2024.

16:31

Izrael ipak prihvata uslove?
Foto: Shutterstock/Millenius

Kako navodi Izraelska radiodifuzna korporacija, Izrael će izmeniti tekst pesme kako bi poništili sve što bi moglo da se shvati kao politički element.

Podsetimo, Izraelci su nedavno naglašavali kako menjanje teksta pesme October Rain ne dolazi u obzir, te da se to neće dogoditi čak i po cenu odustajanja od takmičenja. Mnogi su pozvali i na zabranu učešća Izraela na Evroviziji, međutim to se nije dogodilo.

Inače, izraelska pesma kojom će se predstavljati na Evroviziji pod nazivom Oktobarska kiša sadrži političku poruku, stoga je Evropska radiodifuzna unija razmatrala da li da cenzuriše pesmu.

Mediji javljaju da pesma aludira na napade Hamasa na jug Izraela 7. oktobra, kada je ubijeno oko 1.200 ljudi, većinom civila i oteto i u Pojas Gaze odvedeno više od 250 talaca.

U izraelskim napadima na Gazu u znak odmazde poginulo je više od 29.000 ljudi, najviše žena i dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

uživo Rusi spremni za kraj; Napašće najsilnije?

Rat u Ukrajini – 788. dan. Ukrajinska vojska je tokom prethodnog dana gađala ciljeve u ruskim oblastima Belgorod i Smolensk pri čemu su poginule dve osobe, povređeno je nekoliko ljudi i uništeno je skladište goriva.

21:47

21.4.2024.

1 h

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Podeli: