Život

Petak, 01.03.2024.

14:13

Princ Hari se plaši da će završiti gore od Dajane

Princ Hari veruje da je u većem riziku da bude povređen zbog "rasizma i ekstremizma" nego njegova majka Dajana, otkrivaju dokumenti Višeg suda.

Izvor: B92

Princ Hari se plaši da će završiti gore od Dajane
Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Vojvoda od Saseksa je rekao u pismu šefu državne službe da će njegova porodica biti stavljena u "položaj u koji niko nije hteo da stavi moju majku pre 23 godine" uklanjanjem njegovog obezbeđenja.

Hari je u pismu otkrio i ono za šta veruje da predstavlja najveću pretnju njegovoj porodici, iako su precizni detalji o čemu se radilo izostavljeni iz sudskih dokumenata.

Isti dokumenti otkrivaju da je Al Kaida pozvala da se otac dvoje dece ubije nakon što je pisao o ubijanju talibanskih boraca, piše Dejli mejl.

Ovaj 39-godišnjak je rekao da su to "dodatni slojevi rasizma i ekstremizma" i zahtevao da "neko preuzme odgovornost" za ono što bi se moglo dogoditi njegovoj supruzi Megan Markl i njihovoj deci Arčiju i Lilibet.

Podsećamo, princ Hari je izgubio sudski spor protiv vlade povodom nivoa njegove bezbednosne zaštite dok se nalazi u Velikoj Britaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: