Pevačica otkrila da joj je dijagnostikovan rak: Potresnom objavom sve rastužila FOTO

Pevačica iz Bosne i Hercegovine Naida Bešlagić, koja se svojevremeno takmičila u Zvezdama Granda, i koja je poznata po duetu sa Džalom i Bubom, "Premija", otkrila je da je bolovala od kancera.

Život

Izvor: B92

Sreda, 28.02.2024.

14:56

Pevačica otkrila da joj je dijagnostikovan rak: Potresnom objavom sve rastužila FOTO
Foto: Shutterstock/fizkes

 

 

Ona je na Instagramu objavila fotografiju na kojoj je sa kratkom kosom, a zatim je u potresnoj objavi opisala kroz šta je prolazila poslednjih godinu dana.

Kako kaže, sa teškom dijagnozom suočila se u martu prošle godine, a sada je, konačno zdrava.

"Ja sam Naida. Ćerka, sestra, supruga, majka. Niz je mnogo duži, ali tu ćemo se zaustaviti jer sam i neko ko je preživeo kancer. Da, kancer. Protekla godina za mene je bila godina iskušenja i godina borbe. Od kraja marta 2023. godine. moj život je dobio potpuno novu dimenziju. Sve ono što sam bila do tad je nestalo dolaskom jednog papira. Nakon dijagnostikovane ciste na jajniku (endometrioza) kao jedan sasvim normalan sled bila je operacija bez ikakvih nagoveštaja da nešto nije u redu. Dolaskom patološkog nalaza 13. 04. 2023. moj dotadašnji život u momentu se ruši", počela je ona.

Po završetku stanja šoka, pevačica je odlučila da se bori, te su usledile naporne hemioterapije.

 

 

 

 

 

 

"Tuga, strah, očaj, razočaranje… Smenjivale su se razne emocije. Usledile su hemoterapije od šest ciklusa prema preporuci više doktora. Koje nisu bile nužne, ali za moje dobro i kvalitetniji život u budućnosti svakako preporučljive. Isplakala sam se i nastavila dalje jer kroz život sam uvek išla afirmativno i bez neke drame. U redu, dešava se možda nešto jako loše, ali ja sam borac i moram se izboriti sa svime što mi život daje. Sećam se odlaska na prvu hemoterapiju. Gledala sam sve te ljude, posmatrala ih i na neki način vodila intervjue sa njima. Razgovarala, želela sam čuti iz prve ruke šta se dešava nakon primenjene terapije", piše Naida.
 
Najteže joj je pao gubitak kose, ali nije želela da prihvati ulogu žrtve i traži sažaljenje, već je odlučila da nastavi dalje.
 
"Drugi šok se desio 11. 06. 2023. godine kada mi je kosa počela mahom opadati kao posledica hemoterapije. To je bio težak trenutak za mene kao ženu jer u momentu gubite sebe, gubite sve ono što vas simbolizuje kao ženu. Sledećeg dana teška srca pristajem na šišanje svoje duge kose. Kose, koja je imperativ jedne žene i simbol ženstvenosti. U tom momentu se osećate kao da vam neko prisilno trga iz života sve ono što ste do tad bili. Nakon par dana tugovanja i prihvatanja ove teške situacije odlučila sam da ne želim da se predam i da želim ići kroz ovu borbu kao ratnik koji pobeđuje. Nisam prihvatala ulogu žrtve niti sam bila žrtva u vlastitim očima. Razmišljala sam o sebi kao zdravoj ženi, te da je to stanje koje trebam prevazići i nešto što će biti juče. Život sam nastavila kao da se ništa ne dešava, radila skoro sve ono što sam i pre. Bila sam vedra, pozitivna i živela sa ubeđenjem da mi nije ništa. Želim da dam podršku svim ženama i kažem vam da niste same", poručila je pevačica, a ovu njenu objavu možete pogledati OVDE.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: