Gradonačelnik Zadra dao otkaz direktoru zbog Aleksandre Prijović

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić odlučio je da smeni direktora Sportskog centra Višnjik Denisa Karlovića zbog organizacije koncerta srpske pevačice Aleksandre Prijović.

Život

Izvor: B92

Sreda, 28.02.2024.

12:10

Gradonačelnik Zadra dao otkaz direktoru zbog Aleksandre Prijović
Foto: M.M./ATAImages

Dukić je odlučio da za narednu nedelju sazove skupštinu SC Višnjik sa jedinom tačkom dnevnog reda – razrešenje direktora Karlovića. Smenu Karlovića treba da potvrdi skupština, a jedini član skupštine je gradonačelnik Dukić.

"Skupština trgovačkog preduzeća SC Višnjik d.o.o. koju zastupa gradonačelnik grada Zadra, pripremiće odluku o razrešenju direktora tog preduzeća Denisa Karlovića. Skupština će biti sazvana iduće sedmice", potvrdio je za Zadarski.hr Ante Ćurković, šef kabineta gradonačelnika, koji je Jutarnjem listu prosledio izjavu gradonačelnika Dukića.

"Već neko vreme postoji kršenje poverenja između Upravnog odbora i Skupštine ŠC Višnjik d.o.o., odnosno direktora i mene kao gradonačelnika, što je rezultiralo ovom odlukom. Pre svega, to se odnosi na nedoslednost u komunikaciji i različito shvatanje prioriteta u aktivnostima samog preduzeća. Ovo nepoverenje je produbljeno i tokom rasprave o organizaciji koncerata nekoliko izvođača za koje je direktor tražio moju saglasnost, iako to nije uobičajeno za slične događaje za koje direktor uvek potpuno samostalno odlučuje. Konačno, manipulacija netačnim informacijama prema javnosti nanela je reputaciju tog trgovačkog društva i Grada Zadra i potvrdila nemogućnost dalje saradnje u uslovima međusobnog nepoverenja. Sva dosadašnja i buduća ulaganja u taj sportski kompleks čine dugoročni program razvoja sporta Grada Zadra, koji se sustavno provodi u nekoliko mandata bivših gradonačelnika. Kroz ovaj program sistemski se ulažu značajna budžetska sredstva u nove sportske objekte i tako će biti i ubuduće, a na doprinosu zahvaljujem direktoru Karloviću koji je učestvovao u realizaciji nekoliko ovakvih projekata", objasnio je gradonačelnik Dukić i napomenuo da će Karloviću biti ponuđeno odgovarajuće radno mesto u SC Višnjik u skladu sa sistematizacijom radnih mesta i njegovom stručnom osposobljenošću.

"Juče smo imali sastanak na kojem smo razgovarali o svemu i to je sve što mogu da vam kažem u ovom trenutku", rekao je direktor Karlović za Jutarnji list.

Tako je skandal oko Dukićeve zabrane koncerta Aleksandre Prijović u Zadru dobio politički epilog, samo nekoliko dana nakon što je SC Višnjik potpisao ugovor sa agencijom koja zastupa Prijovićevu i još sedam izvođača koji će nastupiti na Višnjiku u naredne dve godine. Dukić smatra Karlovića direktno odgovornim za medijsku štetu koja mu je naneta objavljivanjem informacije da je lično zabranio nastup Aleksandre Prijović. Međutim, Karlović je rekao da je od gradonačelnika tražio saglasnost za spisak izvođača koji će ove i sledeće godine nastupiti na Višnjiku, među kojima je i Prijovićeva, ali je pre toga samostalno donosio odluke o izvođačima.

Podsetimo, nakon što je u javnost procurila informacija da je gradonačelnik Dukić zabranio nastup popularnoj pevačici na Višnjiku, Dukić je negirao zabranu koncerta, da bi nakon toga SC Višnjik ušao u pregovore sa njenom agencijom i zaključio ugovor za nastup u junu pod dvaput boljim uslovima za SC Višnjik od prethodnih izvođača. Prema podacima agencije Eventim, preko 90 odsto ulaznica za koncert u Zadru već je prodato, piše Zadarski.hr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: