Život

Utorak, 27.02.2024.

08:25

Aleku Boldvinu preti zatvor: Zakazano suđenje za ubistvo

Glumcu Aleku Boldvinu zakazano je suđenje za ubistvo iz nehata 10. jula, prema odluci sudije iz Novog Meksika.

Izvor: B92

Aleku Boldvinu preti zatvor: Zakazano suđenje za ubistvo
Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Suđenje je zakazano po optužbi za ubistvo iz nehata zbog smrtonosne pucnjave iz 2021. na setu vestern filma "Rust". Boldvin, glavni glumac i koproducent na filmu, izjasnio se da nije kriv u januaru, dan pre nego što je trebalo da bude optužen. Velika porota ga je optužila nakon što su tužioci primili novu analizu revolvera koji je koristio tokom snimanja, obnavljajući optužbu koju su tužioci prvobitno podigli, a zatim odbacili u aprilu 2023, piše The Guardian.

Boldvin je uperio pištolj u snimatelja Halinu Hačins tokom probe na setu ispred Santa Fea kada je pištolj eksplodirao, ubivši je i ranivši reditelja Džoela Souzu. Boldvin je rekao da je povukao oroz, ali ne i okidač i pištolj je opalio. Naknadna analiza je zaključila da je „okidač morao biti dovoljno povučen ili pritisnut da bi se oslobodio potpuno napet ili uvučen oroz revolvera sa dokazima“. Revolver je takođe predmet svedočenja u slučaju Hane Gutijerez-Rid, nadzornice za oružje kojoj se sudi za ubistvo iz nehata i optužbe za neovlašćeno iznošenje dokaza. Njeno suđenje je nastavljeno u ponedeljak u Santa Feu svedočenjem stručnjaka za vatreno oružje FBI .Postupak protiv oružara ima implikacije za Boldvina, kome preti do 18 meseci zatvora ako bude osuđen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: