Život

Ponedeljak, 26.02.2024.

10:06

Glumici dijagnostikovano retko oboljenje VIDEO

Glumici i komičarki Ejmi Šumer dijagnostikovan je Kušingov sindrom, retko oboljenje i posledica produženog dejstva povišenih vrednosti hormona kortizola, često praćeno dijabetesom, hipertenzijom, osteoporozom.

Izvor: B92

Glumici dijagnostikovano retko oboljenje VIDEO
Foto: Profimedia

Kušingov sindrom može u znatnoj meri da naruši kvalitet života pacijenta, što se upravo i desilo sa Ejmi.

Naime, ona je početkom ovog meseca gostovala u emisiji Džimija Felona, nakon čega su neki na društvenim mrežama kritički komentarisali da se njen izgled promenio.

Ono što su prvo primetili jeste višak kilograma i naduvenost.

Ejmi je uzvratila rečima da se u njenom svetu trenutno dešavaju neke "medicinske i hormonske stvari", ali je dodala da je dobro.

A nakon što je konačno dobila dijagnozu, obratila se pratiocima na Instagramu.

Ejmi Šumer je rekla da se osećala "preporođeno" kada je saznala dijagnozu, nakon neizvesne serije testova da bi se utvrdilo šta se dešava.
"Saznati da imam onu vrstu Kušinga koja će se sama od sebe rešiti i da sam zdrava… Bila je to najveća vest koja se može zamisliti. Bilo je to nekoliko ludih nedelja za mene i moju porodicu”, istakla je Ejmi Šumer.

Rekla je da se oseća motivisano da otkrije dijagnozu kako bi se zalagala za zdravlje žena.

“Kritika naših tela koja se stalno menjaju jeste nešto čime sam se dugo bavila i svedok sam toga. Toliko želim da žene vole sebe i budu nemilosrdne kada se bore za sopstveno zdravlje u sistemu koji im obično ne veruje", zaključila je Ejmi Šumer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: