Robert de Niro igrao kolo usred Beograda FOTO

U drugoj polovini sedamdesetih godina, Robert De Niro je posetio Beograd kako bi promovisao klasike poput "Kuma 2" i "Njujork, Njujork". Međutim, ono što je posebno interesantno su sećanja na njegovo putovanje kroz tadašnju Jugoslaviju.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 25.02.2024.

08:15

Robert de Niro igrao kolo usred Beograda FOTO
Foto: Profimedia

Koliko ga je očarala dobra atmosfera, govori i činjenica da je svojevremeno u jednom beogradskom hotelu, pred novinarima i foto-reporterima poveo kolo.

Tada je otkrio da je još kao student upoznao Jugoslaviju i da je ove krajeve obilazio sa željom da vidi kako se živi u socijalizmu, pisao je magazin "Profil". Njegov dolazak u Jugoslaviju obeležile su mnoge avanture, a putovao je auto-stopom.

"Nisam imao para, pa sam zaustavljao kamione na putu. Hteo sam da stignem do Beograda. Jedan kamiondžija dovezao me je do glavnog trga u Nišu i tu me ostavio. Padala je kiša, smračilo se, a ja sam se našao sam u nepoznatom gradu, usred noći. Ipak, želeo sam da osetim kako pulsira život u Nišu. Nisam se osećao drugačijim od sveta oko sebe. Farmerke, majica, ranac na leđima, nešto para u džepu...", rekao je glumac.
Foto: Profimedia
Iako je zaustavljao ljude na ulici, u Nišu, niko ga nije razumeo, dok nije sreo jednog prolaznika koji je govorio engleski. On ga je nesebično pozvao i rekao da prenoći kod njega.

"Bio sam dirnut. Nisam očekivao da će me potpuno nepoznat čovek pozvati da budem njegov gost. Rekao mi je da se osećam kao kod svoje kuće", ispričao je jednom prilikom glumac i istakao da se seća svega do detalja, čak i nakon mnogo godina, jer ga je taj gest veoma dirnuo.

Danas je De Niro ikona filmske industrije, a koliko voli Srbiju govori i ime njegove najstarije ćerke - Drina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi spremni za kraj; Napašće najsilnije?

Rat u Ukrajini – 788. dan. Ukrajinska vojska je tokom prethodnog dana gađala ciljeve u ruskim oblastima Belgorod i Smolensk pri čemu su poginule dve osobe, povređeno je nekoliko ljudi i uništeno je skladište goriva.

21:47

21.4.2024.

1 min

Podeli: