Život

Subota, 24.02.2024.

10:06

Konačno je jasno: Zašto su u snimanju filma "Titanik" učestvovali samo niski ljudi

Džejms Kameron je reditelj koji ne prepušta ništa slučaju i ne dozvoljava ni u jednom trenutku da bilo koja vrsta ograničenja utiče na kvalitet njegovog filma.

Izvor: B92, 24sedam.rs

Konačno je jasno: Zašto su u snimanju filma
Foto: Profimedia

Tako ni snimanje "Titanika“ nije bilo izuzetak, koji je u tom trenutku bio najskuplji Kameronov film.

Međutim, kako bi smanjili troškove, producenti su rešili da tokom snimanja filma primene jedan trik. U svemu tome ključnu ulogu su odigrali niski ljudi.

"Snimali smo s niskim statistima kako bi setovi izgledali veliko. Svako ko je bio viši od 177 centimetara nije dobio posao. Na tome smo uštedeli dodatnih milion dolara", ispričao je za svetske medije Džejms Kameron.

Podsetimo “Titanik” sa Kejt Vinslet I Leonardom Dikapriom je i danas, nakon više decenija, omiljeni film mnogih generacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: