Žene prvi put učestvuju na "golom" festivalu FOTO/VIDEO

Žene su prvi put učestvovale na takozvanom golom festivalu u Japanu.

Život

Izvor: B92

Petak, 23.02.2024.

13:57

Žene prvi put učestvuju na
Foto: StreetVJ/Shutterstock

Goli festival ima tradiciju dugu 1.250 godina i ovog puta su na njemu prvi put učestvovale žene odevene u ljubičaste haljine.

Radi se o ritualu za koji se veruje da tera zle duhove, a učesnici se mole za sreću. Iako se zove "goli" festival, učesnici nisu goli.

Žene oblače sreće ogrtače do kukova i kratke pantalone, dok muškarci imaju minimalno odeće. Jedan od učesnika je istakao kako nikada nije postojala zabrana da žene učestvuju, tako da kada je grupa žena iskazala želju, odmah su prihvatili.

Podsetimo, japanska vlada je rekla kako će se zalagati za poboljšanje učestvovanja žena u društvu, s obzirom na to da se bore da smanje jaz između muškaraca i žena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: