U stomaku aligatora pronađeno 70 kovanica FOTO

Radnici zoološkog vrta u Sjedinjenim Američkim Državama otkrili su neobičan problem tokom rutinskog pregleda belog aligatora (36) po imenu Tibodo, poznatog po leukizmu - beloj koži i plavim očima.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 22.02.2024.

13:58

U stomaku aligatora pronađeno 70 kovanica FOTO
Foto: Shutterstock/thomascanss

Novčići su, kako je otkriveno, bili bačeni u ograđeni prostor u kojem životinja boravi tokom čišćenja bazena, a posetioci su ih bacali iz zabave.

Kada su radnici zoološkog vrta primetili problem, aligator je hitno podvrgnut operaciji kako bi se uklonili novčići iz njegovog stomaka.

Urađene su analize krvi, radiografija i drugi pregledi.

"Tibodo je anesteziran i intubiran kako bismo mogli bezbedno da sprovedemo proceduru", kaže u saopštenju saradnica i veterinarka Kristina Plug.

Tokom zahvata je postavljena plastična cev da bi zaštitili njegova usta, a korišćena je i kamera.

"Koristili smo kameru koja nam je pomogla da izvučemo strane predmete“, dodaje veterinarka.
Direktorka zoološkog vrta, Tejlor Jau, izjavila je da ova vrsta procedure nije uobičajena, naglašavajući ozbiljnost situacije.

Veterinarka Kristina Plug je istakla da ljudi često nisu svesni kako novčići mogu štetiti životinjama, dodajući da gutanjem novčića, životinje unose i opasne hemikalije.

Zoološki vrt je apelovao na posetioce da ne bacaju nikakve predmete u bazene sa životinjama kako bi se izbegle ovakve situacije, prenosi Bi-Bi-Si.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: