Kralj Čarls nakon dijagnoze zvao monaha sa Svete gore

Kralj Čarls III kontaktirao je igumana manastira na Svetoj Gori, "nakon što mu je dijagnostikovan rak“, rekao je starešina Jefrem medijima.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 22.02.2024.

15:42

Kralj Čarls nakon dijagnoze zvao monaha sa Svete gore
Foto: Profimedia

"Čarls ima duhovnu kulturu u sebi, on zna za duhovni život“, rekao je Jefrem za ANT1.

"Kontaktirao me je nakon dijagnoze karcinoma, verujem da će to prevazići“, dodao je iguman.

Kralj je prvi put zvanično otputovao u Grčku 22. novembra 1998. godine, četrnaest meseci nakon Dajanine tragične smrti. Tadašnji naslednik britanskog prestola bio je zvanični gost tadašnjeg predsednika Kostisa Stefanopulosa, piše keeptalkinggreece

Tada je posetio manastir Vatoped, gde je upoznao igumana Jefrema. Od tada su se njegove posete Atosu postale češće, prenose mediji. Karakteristično je da je od proleća 2003. do maja 2004. tri puta posetio Svetu Goru. Uvek u pratnji obično dva telohranitelja, uz ljubazno odbijanje prisustva grčkih zvaničnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: