Katolički biskup pred sudom zbog optužbi za seksualno zlostavljanje dece

Penzionisani rimokatolički biskup Kristofer Sonders pojavio se danas pred sudom u Zapadnoj Australiji zbog optužbi za seksualne delikte nad decom, uključujući dve optužbe za silovanje.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 22.02.2024.

08:11

Katolički biskup pred sudom zbog optužbi za seksualno zlostavljanje dece
Foto: Shutterstock/godongphoto

Portparol suda u gradu Brumu saopštio je da su na suđenju pročitane optužbe protiv Sondersa, ali je odbio da kaže da li se biskup izjasnio o krivici, objavio je Rojters.

Policija Zapadne Australije saopštila je da je 74-godišnji muškarac iz Bruma, koga nije imenovala, optužen za 19 krivičnih dela, uključujući dva silovanja.

Na snimku TV mreže Seven vidi se kako je policija privela Sondersa nakon što je uhapšen u sredu. Policija je saopštila da je Sonders odbio kauciju. Sonders je ranije negirao krivicu.

On je postao sveštenik 1976. godine, a biskup Bruma 1995. godine, da bi se povukao sa te dužnosti 2020. nakon što su se pojavile optužbe protiv njega.

Policijska istraga u to vreme nije pronašla dovoljno dokaza da bi ga optužila.

Papa Franja je prihvatio Sondersovu ostavku 2021. godine, a Vatikan je pokrenuo sopstvenu istragu 2022.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: