"Za hidžab sam se odlučila kad sam upoznala dve Srpkinje koje su prihvatile islam" VIDEO

Ona je nutricionistkinja, preduzetnica i fitnes instruktorka iz Novog Pazara. Upoznali smo je na Tiktoku i Instagramu kao ženu koja deli fitnes, biznis i prehrambene savete iz ugla islama kao načina života.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.02.2024.

17:23

Foto: Printscreen/ Prva TV

Jedina u svojoj porodici nosi nikab, tkaninu kojom žene islamske veroispovesti prekrivaju lice. Njeno ime je Zilha Trtovac Smakić, ona je u emisiji 150 minuta otkrila kako izgledaju njene pripreme za post, kako trenira, ali i šta najviše voli da kuva.

S obzirom na to da se oglašava na društvenim mrežama, izložena je i komentarima, pa je otkrila i kako se nosi sa time.

"Na prvom mestu, zaslužan je moj brat, on je odavno u internet vodama, pa je s obzirom na to da mene poznaje, smatrao kako su društvene mreže pravo mesto da sve prezentujem na što bolji način i razbijem predrasude", započela je izlaganje Zilha Snakić.

Kako kaže, islam je način života i kroz veru je dostavljeno rešenje za svaki problem.

"Imamo definisane stvari za svaku situaciju. U mojoj kući se poštovao post mesec ramazana. Hidžab sam počela da nosim kao apsolvent, bila sam svesna te obaveze nošenja. Žene nekad nisu spremne da se odluče zbog pritiska sa strane, šta će ko da kaže, da li će moći da se ostvare u poslovnom smislu. Najveći razlog zašto sam to počela jeste kada sam u Beogradu u džamiji upoznala dve devojke koje su Srpkinje, ali su prihvatile islam", rekla je ona.

Suština hidžaba je pokrivanje ženske lepote, a šta je Zilha Smakić još govorila pogledajte u prilogu ispod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

16 h

Podeli: