Legendarni pevač pre nastupa kritikovao Putina i odao počast Alekseju Navaljnom VIDEO

Pre svog nastupa čuveni Bono Voks odao je počast Alekseju Navaljnom, ruskom opozicionaru koji je preminuo u zatvoru.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.02.2024.

08:22

Legendarni pevač pre nastupa kritikovao Putina i odao počast Alekseju Navaljnom VIDEO
Foto: Profimedia

Pevač se u svom govoru zalagao za slobodu ukrajinskog naroda i protivio ruskom lideru Vladimiru Putinu, pre nego što je predvodio masu uz skandiranje imena Navaljnog.

"Sledeće nedelje će biti dve godine otkako je Putin izvršio invaziju i pokušao da uništi teško stečene slobode ukrajinskog naroda. Sledeće će biti Poljska, sledeće će biti Litvanija, Istočna Nemačka, ko zna gde će ovaj čovek ići ili neće. Za ove ljude sloboda nije samo reč u pesmi.

Za ove ljude sloboda je najvažnija reč na svetu - toliko važna da se Ukrajinci bore i umiru za nju. I toliko je važno da je Aleksej Navaljni odlučio da sve najbolje“, rekao je Bono, misleći na dobrovoljni izbor disidenta Navaljnog da se vrati u Rusiju 2021. godine, gde je odmah po dolasku uhapšen i osuđen na udaljenu arktičku kaznenu koloniju gde je i umro, piše Variety.

"Ameriko, ti si tako velikodušna, ali hajde da ovim ljudima damo ono što im treba", naveo je u svom govoru Bono.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

146 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

14 h

Podeli: