Život

Četvrtak, 01.02.2024.

15:04

Breskvica o pozadini pesme zbog koje su je napali

Prava bura digla se u javnosti nakon što je objavljena pesma Anđele Ignjatović Breskvice, "Gnezdo orlovo", sa kojom će učestvovati na ovogodišnjoj Pesmi za Evroviziju.

Izvor: B92

Breskvica o pozadini pesme zbog koje su je napali
Foto: ATAImages/M.M.

Korisnici društvenih mreža nezadovoljni su i ističu da se radi o "genocidnoj pesmi koja govori o etničkom čišćenju Albanaca na Kosovu”.

Sada se oglasila i breskvica koja kaže da je loši komentari ne dotiču, i da je navikla da ih uvek ima kada ona nešto izbaci.

"To je normalno, pogotovo za mene. Uvek kad nešto izbacim, prvo bude haos, pa onda sve kako treba. Ružno je, jako ružno, neki komentari su besmisleni, ali sam ja toliko ponosna na tu pesmu i jedva čekam prvi nastup, da vide kako zvuči uživo jer mi ne veruju kako će to da zvuči", rekla je Breskvica, pa dodala: "Svaku pesmu, svaki tekst će svako drugačije da razume. To je i lepota ovog posla. Ne znam ko je šta čuo ovde, mi smo je predstavili kao borbu dobra i zla i da će dobro uvek pobediti, a može i da se prenese na privatne situacije, da se neko pronađe u privatnim borbama koje ima", istakla je.

"Očekivala sam dosta pregleda, jer imam puno fanova, ali ovakve reakcije i komentare nisam. Mislim da ljudi nisu dugo čuli ovakvu srpsku pesmu", rekla je Breskvica i

"Oduvek sam htela da imam jednu ovakvu pesmu, privatno to volim da slušam i smatram da je moj glas baš za takvu muziku. Nije bilo planirano da se prijavimo na takmičenje jer nismo imali pesmu koja dobro predstavlja našu zemlju. I onda me je Heni pozvao, rekao da ima pesmu koju niko neće, a ja hoću. Niko je ne bi hteo jer nije moderna", zaključila je pevačica u emisiji "Kec na jedanaest".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: