Život

Utorak, 30.01.2024.

21:28

Breskvicu napadaju zbog teksta numere za Evroviziju, a autor priznaje: "Pesma je istorijska"

Jedna od potencijalnih predstavnika Srbije na ovogodišnjoj Evroviziji je mlada pevačica Breskvica sa pesmom "Gnezdo orlovo".

Izvor: B92, Kurir.rs/A.G.

Breskvicu napadaju zbog teksta numere za Evroviziju, a autor priznaje:
Foto: ATAImages/M.M.

Zbog ove pesme digla se velika bura u javnosti, a ponajviše na društvenim mrežama. Mnogi su mišljenja da je "pesma genocidna" te da opisuje situaciju na Kosovu i Metohiji.

Sada se oglasio jedan od autora pesme, reper i muzičar Miloš Stojković Heni (Henny), koji kaže da pesma jeste istorijska kao i da ništa u tekstu neće menjati uprkos mnogim negativnim komentarima.

"Relja je pisao tekst, ali ono što ja mogu da vam kažem jeste da je pesma odlična i da je istorijska. Predstavlja naš narod i našu istoriju. Ima klasičnu srpsku melodiju u sebi. Dobili smo mnogo podrške, kako smo i očekivali, a načuli smo da ima i negativnih komentara po Tviteru. Ne sviđa mi se što se na taj način priča o tome", rekao je Heni za “Kurir”, a zatim je otkrio i da li se čuo sa Breskvicom i drugim autorom Reljom Torino i kako se oni osećaju:

"Nismo se čuli, ali svi smo lagani. Prvi smo na svim društvenim mrežama i ti negativni komentari nas ne dodiruju previše", rekao je.

 

S obzirom na to da iza stihova ove numere na fanovi društvenim mrežama vide poruku o etničkom čišćenju Albanaca na Kosovu, mnogi se pitaju da li će se pesma menjati ako prođe i dobije šansu da nas predstavlja u Malmeu.

"Mi smo napisali pesmu koja je drugačija i za koju smo mislili da će ljudima da se svidi. Za nju se sad vezuje neka politika o kojoj mi nismo ni razmišljali. Tako da nismo razmišljali ni o menjanju pesme", rekao je Heni.

Pesma “Gnezdo orlovo” je trenutni favorit publike, barem ako je slutiti prena pregledima na Jujtubu, a, kako kaže Heni, oni su uspeh i očekivali.

"Pa jesmo. Breskvica je najpopularniji izvođač na takmičenju, ovakvu pesmu dugo niko nije imao a takmičenju i mislim da je ovo spoj melodije i teksta kakav publika voli da čuje. Naša pesma je drugačija i izgleda da se ljudima zaista sviđa", rekao je popularni pevač.

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: