Život

Sreda, 20.12.2023.

08:45

Nostradamusova predviđanja za 2024. godinu: Očekuju nas globalni sukobi?

Nostradamus, francuski astrolog iz 16. veka, poznat je kao "prorok propasti", njegova predviđanja, ne baš svetla, odnose se i na 2024. godinu.

Izvor: B92

Default images
Foto: Shutterstock/Prachaya Roekdeethaweesab

Kako prenosi "Nypost.com", prema njegovom tekstu iz 1555. "Les Propheties" ("Proročanstva“), ova godina donosi kontinuirane globalne sukobe, uključujući rat na morima, kraljevska previranja i humanitarnu katastrofu.

Njegova vizija budućnosti izložena je u 942 katrena, i dok su njegovi spisi pomalo nejasni, pripisuje mu se da je predvideo uspon Adolfa Hitlera, ubistvo Džona Kenedija, napade 11. septembra, kao i pansemiju korona virusa.

Kako izgledaju njegova predviđanja za 2024. godinu?

Princ Hari postaje kralj?

Jedan od pasusa u njegovom dugačkom tekstu kaže da će „kralj ostrva“ biti „isteran silom“. Neki misle da Nostradamus misli na kralja Karla III. Drugi pasus navodno o Čarlsu kaže „ubrzo nakon toga (katastrofalnog rata) biće pomazan novi kralj / koji će dugo vremena umirivati zemlju“, prema "IFLScience".

Kina u burnim vremenima?

Nostradamus je predvideo „borbu i pomorsku bitku“ i rekao da će "crveni protivnik postati bled od straha, uplašivši veliki okean“. Neki misle da bi „crveni protivnik“ mogao da misli na Kinu i njenu crvenu zastavu.„Pomorska bitka“ bi, kažu, mogla da se odnosi na tenzije Kine sa ostrvom Tajvan. Peking, glavni grad Kine, ima najveću mornaricu na svetu.

Klimatska katastrofa?

Klimatska kriza je postala očiglednija poslednjih godina sa porastom požara i rekordno visokim temperaturama.

Nostradamus predviđa da će biti još gore.

"Suva zemlja će se još više osušiti, a kada se to vidi biće velikih poplava“, napisao je on.

Takođe je predvideo ekstremne vremenske prilike i glad u svetu.

"Veoma velika glad zbog štetnog talasa“, rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

22 h

Podeli: