Život

Subota, 02.12.2023.

19:33

Švarceneger osudio Hamas

Holivudski glumac Arnold Švarceneger izjasnio se protiv, kako je rekao, varvarskog i ničim izazvanog napada Hamasa na Izrael, i sastao sa preživelima i njihovim porodicama.

Izvor: Tanjug

Švarceneger osudio Hamas
Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Bivši guverner Kalifornije je osudio pokolj nevinih civila 7. oktobra, rekavši da to nije slično bilo čemu što je ikada video i ponudio podršku Izraelu, preneo je portal TMZ.

Švarceneger se sastao sa članovima porodica izraelskih talaca koje Hamas još uvek drži u Gazi i poklonio im statue bronzanih orlova. Nakon sastanka, Švarceneger je rekao da želi da širi mir jer je on moćniji od mržnje i besa.

Ela Šani (14) je među preživelima koji su otputovali iz Izraela u Santa Moniku da upoznaju Arnolda Švarcenegera.

Ona je ispričala kako su njenog oca 7. oktobra ubili pripadnici Hamasa u Kibucu Beri i kako je njen 16-godišnji rođak Amit Šani kidnapovan. Susret je organizovao Muzej tolerancije Jerusalim, sa kojim je Arnold Švarceneger godinama u partnerskom odnosu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: