Operski pevač je običnu jarugu pretvorio u neverovatan park prirode kod Topole FOTO

Svuda prođi kući dođi, tako bi se moglo reći za Milana Markovića (69), rođenog Beograđanina, koji je grad zamenio za čist vazduh, mir i lepotu.

Život

Izvor: RINA

Subota, 02.12.2023.

13:32

Operski pevač je običnu jarugu pretvorio u neverovatan park prirode kod Topole FOTO
Foto: RINA

On je operski pevač koji je svojim glasom oduševljavao mnoge, ali iako je proputovao skoro ceo svet, vratio se da ostvari svoje snove u selu Belosavci nadomak Topole, gde je kao mladić dolazio kod svoje majke. Međutim, kad se vratio zatekao je golu zemlju koju je iznova oživeo. Napravio je pet jezera i sada je njegovo imanje jedno od najlepših.

- Pre nego sam kupio ove parcele, komšije su pričale da na ovom mestu postoji neki pištavac. Tu je bila jaruga, popadalo drveće, mahovine ali ja sam to mesto oplemenio. Kako sam primetio da vlaži voda, odlučio sam da odem i razgrnem to da vidim ima li tu života. Bilo je preko 30 cm truleži, očistio sam kao kanalić ali se ništa nije videlo tog trenutka. Narednog jutra, kada sam otišao tu je tekla voda, posle toga sam kupio tu parcelu potom i susednu i napravili smo ukupno pet jezera - priča Milan za RINU.
Foto: RINA
Njegov san još uvek nije ostvaren u potpunosti, jer je planova dosta, i očekuje da će ih uspešno relaizovati jedan po jedan. Želi da u svom jedinstvenom parku prirode napravi i kamp naselje, kako bi i drugi uživali u onom što je napravio.

- Putovao sam po celom svetu, samo u Japanu i u Australiji nisam bio. Uvek sam sa sobom nosio kameru i beležio svaki detalj, sve ovo ja sam viđao po svetu, a eto ukomponovao sam ovde i odlučio da Topoli i ovom kraju pružim svu lepotu na jednom mestu. Planiram da okačim tu par bungalova, napravim švedsku saunu. Mreže za spavanje bi postavio u u bagremovoj šumi, a tu su i kamp kućice - ponosno objašnjava Milan.
Foto: RINA
Ovaj vredni Beograđanin, kaže da u životu samo pop nije bio, ali je ipak njegovo glavno zanimanje bilo opera.

- Bio sam vozač kamiona, konobar, kuvar, zidar. Radio sam sve poslove i nisam birao, samo da zaradim i preživim, tako vam je to u inostranstvu. 25 godina sam pevao u operi u Majncu, pevao sam u Krsmancu u horu jugoslovenske narodne armije i u beogradskoj operi - priča Milan, a ono što je najsigurnije jeste da od posla nikako ne beži, bez obzira da li je u pitanju opera i šuma.

Društvo mu pravi supruga Elizabeta, koja je zbog ljubavi prema njemu napustila veliki grad i preselila se u selo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: