Život

Četvrtak, 30.11.2023.

13:28

Sinovi Arete Frenklin dobili kuće zahvaljujući testamentu zaturenom u kauču

Sinovi jedne od najboljih pevačica svih vremena Arete Frenklin nasledili su njene kuće zahvaljujući testamentu koji je otkriven u kauču.

Izvor: Tanjug

Sinovi Arete Frenklin dobili kuće zahvaljujući testamentu zaturenom u kauču
Foto: Shutterstock/Ovidiu Hrubaru

Odluka je doneta četiri meseca pošto je porota navela da je testament punovažan, iako ga je bilo teško pročitati.

Frenklin je potpisala testament stavivši smajlija umesto slova A. Papiri iz 2014. godine, zamenili su drugi rukom napisan testament iz 2010. godine, koji je pronađen u pevačicinoj kući u Detroitu 2019. godine, rekao je sudija, prenosi BBC na srpskom.

Drugi sin, Ted Vajt Drugi, koji je bio naslednik u testamentu iz 2010. godine, dobio je drugu kuću u Detroitu. Pre nego što su testamenti otkriveni, ta kuća je prodata za 300.000 dolara, a sin je zatražo novac.

Sudija Dženifer Kalagan dodelila je trećem sinu Edvardu Frenklinu drugu nekretninu na osnovu testamenta iz 2014. godine.

Očekuje se da četvrta kuća Arete Frenklin, koja vredi više od milion dolara, bude takođe prodata, a da novac podele četvorica njenih sinova.

Sudija je rekla da u testamentu iz 2014. godine nije jasno navedeno ko bi trebalo da dobije ovu kuću. Kada je Areta Frenklin umrla od raka pankreasa u avgustu 2018. godine, verovalo se da nije pripremila testament kako bi podelila vlasništvo nad imovinom vrednom oko šest miliona dolara. U imovinu spadaju nekretnine, novac, zlatne ploče, krzno i autorska prava nad njenom muzikom.

Ova odluka bila je pobeda za najmlađeg sina Arete Frenklin, Kekalfa, pošto dokument iz 2014. godine sugeriše da je muzička zvezda, koja nije ostavila formalni testament, želela da njen sin preuzme vlasništvo nad njenom nekretninom. On i njegovi unuci dobiće njenu vilu u predgrađu Detroita, čija je vrednost bila procenjena na 1,1 milion dolara, ali koja sada vredi mnogo više.

Međutim, devet meseci kasnije, njena sestričina Sabrina Ovens, koja je u tom trenutku bila izvršiteljka zaostavštine, otkrila je dve odvojene grupe dokumenata, rukom napisane, u pevačicinom domu u Detroitu. Jedna verzija, iz juna 2010. godine, pronađena je u zaključanoj fioci stola, zajedno sa muzičkim ugovorima i drugim dokumentima. Novija verzija, iz marta 2014. godine, bila je u beležnici sa pevačicinim crtežima, koja je bila zaturena ispod jastuka na sofi u dnevnoj sobi. Sinovi Arete Frenklin saglasili su se da je dokument iz 2010. godine autentičan, ali nisu mogli da se slože da li je Frenklin zaista potpisala dokument iz 2014. godine. Oba dokumenta sugerišu da je ona želela da njeni sinovi podele zaradu od njene muzike i autorskih prava. Testamenti se, međutim, značajno razlikuju po drugim pitanjima.

Dokument iz 2014. godine sugeriše da je Frenklin zaveštala svoj dom od 1,1 milion dolara Kekalfu, dok je po testamentu iz 2010. njena imovina podeljena ravnopravnije među naslednicima. Kekalf je na sudu rekao da je njegova majka često završavala poslove sedeći na kauču i da mu nije čudno što je testament tu pronađen. Ted, koji je kao gitarista pratio majku na turnejama, rekao je tokom suđenja da bi njegova majka napisala testament „na uobičajen i pravni" način, a ne rukom.

Njegov advokat zastupao je stav da je testament iz 2010. godine bio pod ključem u kući, a ne među jastucima. Na kraju je porota, za manje od sat vremena, odlučila da se imovina raspodeli na osnovu testamenta iz 2014. godine. Najstariji sin Arete Frenklin Klarens, koji ne živi samostalno i koji ima staratelja, nije bio uključen u raspravu. On će dobiti određeni procenat od prodaje nekretnina, čiji iznos nije otkriven, na osnovu dogovora njegovog staraoca i braće. I dalje traje rasprava kako da se podeli muzička zaostavština, a pripremno ročište je zakazano za januar. Areta Frenklin je bila jedna od najvećih zvezda soul i R'n'B muzike decenijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: