Policija spasila oko 1.000 mačaka iz kamiona na putu prema klanici

Policija u Kini spasila je oko 1.000 mačaka iz kamiona koji je bio na putu prema klanici, izvestili su državni mediji, čime je razbijen deo nezakonite trgovine u kojoj se meso mačaka prodaje kao svinjetina ili jagnjetina.

Život

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.10.2023.

08:03

Policija spasila oko 1.000 mačaka iz kamiona na putu prema klanici
Foto: GreenArt/Shutterstock

Kako prenosi CNN, nakon dojave aktivista za prava životinja ranije ovog meseca, policajci iz Džangjiaganga, u istočnoj kineskoj provinciji Điangsu, presreli su vozilo korišćeno za prevoz uhvaćenih mačaka.

Bez intervencije aktivista, uhvaćene mačke bi verovatno bile ubijene i poslate na jug zemlje gde bi se od njihovog mesa napravili ražnjići od svinjetine i jagnjetine, kao i kobasice, piše kineski list „Pejper“ na koji se poziva CNN.

Policija i poljoprivredne vlasti smestili su spasene mačke u obližnji azil, navodi se u izveštaju uz informaciju da su ljudi umešani u taj posao mogli da zarade 20.500 dolara. U članku se ne spominje da li je neko uhapšen, ni da li se radilo o mačkama lutalicama ili kućnim ljubimcima.

Izveštaj je na kineskim društvenim medijima izazvao novi talas zabrinutosti zbog prava životinja i bezbednosti hrane, a mnogi su pozvali na veću kontrolu vlasti, navodi CNN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: