Život

Utorak, 29.08.2023.

12:35

Velika rasprava na mrežama: Jedna beogradska gimnazija uvela nova pravila oblačenja FOTO/ANKETA

XIII beogradska gimnazija je na svom sajtu objavila novi kodeks oblačenja koji će učenici morati da poštuju.

Izvor: B92

Velika rasprava na mrežama: Jedna beogradska gimnazija uvela nova pravila oblačenja FOTO/ANKETA
Foto: Natursports/Shutterstock

Prethodnih meseci se dosta govorilo o deci i školama, koliko im vremena posvećujemo i da li je kasno da se neke stvari isprave... Nakon što su nas zadesile dve velike tragedije, stanovništvo je još uvek u strahu, a o novim merama se često pričalo, međutim, činilo se kao da to nije dovoljno da ohrabri uplašene roditelje i decu.

S obzirom na to da se bližimo početku nove školske godine, XIII beogradska gimnazija je među prvim školama uvela nova pravila koja se tiču oblačenja. Oni su na sajtu škole i zvaničnom nalogu na društvenim mrežama objavili šta je sve zabranjeno, odnosno ne spada u dres-kod koji je primeren u školi. Među odevnim predmetima koji su zabranjeni nalaze se kratke majice, trenerke, šortsevi, majice na bretele, ali i duksevi sa kapuljačom, helanke i kratke suknje.

Ovo je izazvalo veliku polemiku na društvenim mrežama. Jedni podržavaju, dok su drugi izričito protiv ovakvih pravila oblačenja. Kakvo je vaše mišljenje?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

182 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: